Gamersnet.nl

Crytek UK staakt werk wegens financiële Crysis; Homefront: The Revolution op pauze

Eerder wisten we al te vermelden dat Crytek in een financiële dip zit, maar nu lijkt het probleem daadwerkelijk te escaleren. Door de geldnood bij het hoofdkantoor van Crytek zouden de werknemers van Crytek UK niet meer op werk op komen dagen. Dat betekent dat de productie van Crytek UK’s nieuwste project, Homefront: The Revolution, momenteel stil komt te liggen.

Het nieuws was afkomstig van insider-bronnen van Kotaku. Naar verluidt zou Crytek al langer niet al haar personeel af kunnen betalen, waardoor al minimaal honderd werknemers ontslag namen. Een ander deel van de werknemers komt momenteel gewoon niet opdagen op kantoor of wacht geduldig af tot de situatie verbetert.

Verschillende werknemers van Crytek UK hopen dat de gehele ontwikkelstudio overgekocht wordt door Deep Silver. De groeiende uitgever heeft het kapitaal om de productie van Homefront: The Revolution te kunnen financieren en het trouwe personeel in Nottingham weer van loon te voorzien. Geen van de partijen heeft tot dusver een officieel antwoord afgegeven omtrent de aanschaf of verkoop van de Britse studio.