Dragon Age: Inquisition bevat eerste homoseksuele man in een BioWare-game

David Gaider, schrijver van BioWares aankomende Dragon Age: Inquisition, heeft onthuld dat het personage Dorian het eerste “fully gay” mannelijke personage is uit de geschiedenis van BioWare. In eerdere BioWare-games waren er al wel dames met mogelijk lesbische gevoelens, afhankelijk van je keuze als speler.

Gaider is zelf ook gay, waardoor het uitwerken van een personage als Dorian voor hem een heel bijzondere ervaring was. Hij vertelde het volgende op de website van Dragon Age:

Dorian is gay – he is, in fact, the first fully gay character I’ve had the opportunity to write. I suppose this aspect of Dorian will make him controversial in some corners, but I was glad to include it. It made writing Dorian a very personal experience for me and I’m hopeful that will make him seem like a fully realised character to fans in the end.
Het is nog onduidelijk welke acties er met Dorian straks mogelijk zijn in Dragon Age: Inquisition. Naar verluidt is hij een “love interest” voor mannelijke Inquisitors.

 1.   
  Dannytjuh's avatar

  Jammer dat dit in 2014 nog nieuws is. Het zou normaal moeten zijn.

 2.   
  blackname's avatar

  In eerdere BioWare-games waren er al wel dames met mogelijk lesbische gevoelens, afhankelijk van je keuze als speler.

  Je kon in dragon age origins ook al doen aan gayseks hoor ๐Ÿ˜›

 3.   
  nuclearnemo's avatar

  Dat is niet helemaal waar….in mass effect 3 zat ook een gay personage. Die shuttle piloot (cortez geloof ik). Alhoewel ze het hier over een party member hebben denk ik en dus niet over een NPC als Cortez.

  En er waren al wel bi sexuele personage….zowel in mass effect als in dragon age (dragon age meer).

 4.   
  KevinNaaldwijk's avatar

  Cortez mass effect was gay. Beviel me ook niet. Haha
  Als die maar van me afblijft vind ik het best. Maar niet de eerste dus.
  Denk wel de eerste gay met zo een aanwezigheid in de game. Cortez kon je makkelijk ontlopen. ๐Ÿ˜›

 5.   
  Sa.'s avatar

  Ik vind het niet raar dat dit nieuws is hoor, als het maar niet in een negatief blaadje word gezet. Ik zelf vind dit bericht bijvoorbeeld gewoon neutraal en informatief. ๐Ÿ˜‰

 6.   
  Rudizo18's avatar

  Zolang het niet “iritant gay” is je weet wel van dat over de top extreem iritant gay is want dat haat ik… Verder maakt het me niets uit :3