Gran Turismo 7 krijgt waarschijnlijk geen Prologue-versie

We weten dat Polyphony Digital momenteel werkt aan een nieuwe Gran Turismo voor de PlayStation 4, maar daar blijft het bij. Gelukkig heeft studiobaas Kazunori Yamauchi in een interview eindelijk iets meer informatie gegeven over de game.

Yamauchi verwacht dat Gran Turismo 7 meteen als volledige game in de winkel zal komen te liggen. We hoeven dus niet eerst een Prologue-versie te verwachten, zoals bij Gran Turismo 5:

We are working on the title. I don’t think it’ll be a Prologue.
Daarnaast bevestigde Yamauchi dat de “standaardauto’s” opnieuw in hun intrede doen. Deze auto’s waren voor het eerst te zien in Gran Turismo 4 en zijn een stuk minder gedetailleerd dan de zogenaamde premium-wagens. Het voordeel hiervan is wel dat Polyphony Digital minder tijd kwijt is per auto en dus meer wagens toe kan voegen:
I doubt that we’ll be throwing away the standard cars. Each car has its own fans. So I think we’ll hang on to the archive. In the meanwhile, some of those cars we may be able to make into Premium cars as they become available – but basically we’re more focussed on increasing the number of premium cars.
We zullen wel nog even geduld moeten hebben: volgens Yamauchi is de kans klein dat Gran Turismo 7 dit jaar nog verschijnt. Gezien de reputatie van de beste man, mogen we blij zijn wanneer we in 2016 met de game aan de slag kunnen…

 1.   
  PS4owner's avatar

  toch zie ik liever een Gran Turismo zonder die standaard auto’s. gewoon omdat soms een leuke auto die je graag wilt hebben, een standaard versie blijkt te zijn. en dit valt toch soms wel tegen. liever zoiets als forza op de xbox. iets minder auto’s maar wel allemaal super gedetailleerd

 2.   
  xX_Speed_Xx's avatar

  ps3owner schreef, "toch zie ik liever een Gran Turismo zonder die standaard auto’s. gewoon omdat soms een leuke auto die je graag wilt hebben, een standaard versie blijkt te zijn. en dit valt toch soms wel tegen. liever zoiets als forza op de xbox. iets minder auto’s maar wel allemaal super gedetailleerd"

  Volledig mee eens. Ze moeten ze daarom niet allemaal wegsmijten. Zolang ze constant oudere wagens extra in detail kunnen maken zou dit ook al leuk zijn. Ze mogen echter wel alle zelfde auto’s verwijderen. Het heeft in mijn ogen weinig nut om 30 verschillende soorten mx5 te hebben en evenveel s2000’s. Het verschil is zo miniem dat het geen merwaarde is in het spel (dit terwijl ik een enorme fan ben van deze beide wagens).

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  ps3owner schreef, "toch zie ik liever een Gran Turismo zonder die standaard auto’s. gewoon omdat soms een leuke auto die je graag wilt hebben, een standaard versie blijkt te zijn. en dit valt toch soms wel tegen. liever zoiets als forza op de xbox. iets minder auto’s maar wel allemaal super gedetailleerd"

  Per auto kost het ongeveer een half jaar om te ontwikkelen, zo gedetailleerd zijn die premium auto’s. Ze willen gewoon een groot aanbod auto’s in GT serie’s stoppen. Ik begrijp die irritatie, maar van de ene kant kan ik het ook best begrijpen. Het kost een godsvermogen en veel tijd om alle auto’s premium te maken, terwijl ze ook veel variatie in hun game willen stoppen.