Ryse 2 waarschijnlijk gecanceld door Cryteks financiële crisis

Eerder deze week kon je al lezen over Cryteks financiële moeilijkheden. Ondanks dat Crytek haar situatie glashard ontkent, bevestigen anonieme bronnen dat er inderdaad een hoop trammelant is bij de Duitse ontwikkelaar. Sterker nog, de financiële benauwdheid waar Crytek mee kampt, leidt mogelijk tot het schrappen van een vervolg op Ryse: Son of Rome.

Tien huidige en voormalige werknemers van Crytek hebben anoniem via Kotaku laten weten dat de ontwikkelaar haar salarisadministratie niet op orde heeft en dat ongeveer 100 personeelsleden de firma hebben verlaten sinds maart 2014. Bovendien zijn meerdere games gecanceld, waaronder het prototype van een vervolg op Ryse: Son of Rome. De werknemers stellen dat Crytek haar medewerkers continu belooft dat alle problematiek binnen het bedrijf opgelost zal worden in de nabije toekomst, zonder dat er ook maar enige progressie wordt geboekt.

De voornaamste klacht die naar voren komt bij de medewerkers is het gebrek aan communicatie tussen Cryteks studio’s en haar leidinggevende in onder andere Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast veronderstellen zij dat Cryteks poging tot het maken free-to-play games zoals Warface er ook voor zorgt dat de studio financiële narigheid heeft.

Instead of focusing on the core strengths of the company, which would be the [Crytek] engine and innovative PC titles, we simply jumped at every next big thing in the industry. Except that each time we did, it was a little too late and we were running after our competitors. There’s no sense of identity at this point and I think that frustrates both employees and fans.
Crytek kondigde op de E3 eerder deze maand Homefront: The Revolution aan. De game zal een open-world shooter omvatten en komt in 2015 uit voor Linux, Mac, pc, Playstation 4 en Xbox One.

  1.   
    R1chardTM's avatar

    Dat zou jammer zijn. Ik had graag gezien wat Crytek nog meer met het Romeinse tijdperk zou kunnen doen. Hopen dat dit niet waar is of dat Microsoft Studios Cryrek koopt.

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Maak Crysis 4. Misschien komen ze daarmee wel weer terug in de plus.

  3.   
    HeerBloedbad's avatar

    Zou het te maken hebben dat ze een exclusive hebben gemaakt voor een console die niet super goed loopt

  4.   
    fdennis's avatar

    Volgens mij heeft Crytek ook nooit echt een goudmijntje gehad. Crysis verkocht volgens mij redelijk. Ze maakten er winst op maar zoveel was het allemaal niet. Daarbij heeft Crytek ook een aantal flops uitgebracht waaronder Ryse.

  5.   
    Supermanneke's avatar

    ShadyXL schreef, "Maak Crysis 4. Misschien komen ze daarmee wel weer terug in de plus."

    Niet als ze het net doen zoals C2 en C3. Als ze terug gaan naar de originele Crysis (en Warhead), dan lukt het misschien, maar als ze op de huidige trein blijven niet.

  6.   
    soldierarjan's avatar

    Zou erg jammer zijn als crytek failliet gaat hopelijk word het dan op tijd overgekocht door een partij.

  7.   
    gatemaster64's avatar

    Mejunior schreef, "

    ”ShadyXL” schreef, "Maak Crysis 4. Misschien komen ze daarmee wel weer terug in de plus."

    Niet als ze het net doen zoals C2 en C3. Als ze terug gaan naar de originele Crysis (en Warhead), dan lukt het misschien, maar als ze op de huidige trein blijven niet."

    na crysis 1 en warhead was de crysis serie overleden voor mij!
    in crysis 2 was de vrijheid die je had crysis 1 helemaal weg! hetzelfde geld voor crysis 3.
    van mij mogen ze graag failliet gaan!
    met crysis 2 hebben ze de vrijheid wegehaald,en voelde de SP gewoon net zo aan als cod!
    als je een favoriete game franchise helemaal verkloot voor mij,dan zit er veel kans in dat ik veel haat voor dat bedrijf krijg.

    eerst verkloot je de crysis serie, en dan ga je vervolgens over op free to play games en werkt helemaal niet meer aan games die niet free to play zijn. kom op dan weet je toch dat het niet goed komt met het bedrijf.

    crytek had namelijk ook helemaal geen andere top titels!

  8.   
    Hitman047's avatar

    True, maar het meeste geld kwam binnen toch al met overheids/militaire contracten. Crytek werkt ook mee aan een aantal succesvolle militaire simulators.

  9.   
    Talska's avatar

    Hoe zit dat met Warface ????? Lijkt me een nieuw project.

    Ze motten het niet in hun hoofd halen de game te stoppen.

    Want dan ben ik als gamer er helemaal klaar mee (Battlefield daar mee opgeteld)

  10.   
    LesserMagic's avatar

    Talska schreef, "Hoe zit dat met Warface ????? Lijkt me een nieuw project. "

    De game bestaat al een paar jaar, maar alleen in Rusland. Onlangs is ie ook uitgekomen voor Europa.