World of Warcraft-speler bereikt level 90 met neutraal karakter

In de categorie ‘tijd over’: World of Warcraft-speler Doubleagent heeft zojuist met zijn Pandaren personage level 90 weten te bereiken. Op zich niets nieuws onder de zon, miljoenen spelers gingen hem tenslotte al voor. Doubleagent is echter de eerste speler die dit level heeft weten te bereiken zonder zich bij een factie aan te sluiten.

De laatste expansion Mists of Pandaria introduceerde de Pandaren als nieuw speelbaar ras. Deze pandaberen beginnen echter als neutrale personages en moeten nadat ze hun startzone op level 10 verlaten kiezen of ze zich bij de Horde of Alliance aansluiten. Doubleagent was echter niet van plan om dit pad te bewandelen en besloot in december 2012 te starten met een experiment, gestoeld op de simpele onderzoeksvraag “hoe lang kan ik neutraal blijven?”

Om dit te kunnen bewerkstelligen was het zaak om de startzone niet te verlaten. Aangezien Doubleagent de rondlopende vijanden snel ontgroeid was, raakte hij afhankelijk van de schamele experience die je kunt verdienen met het verzamelen van grondstoffen. Op deze wijze wordt het bereiken van level 90 een enorm tijdsintensieve opgave.

Gisteren is het Doubleagent dan toch eindelijk gelukt. Dit experiment kostte hem 173,5 dagen (4164 uur!) aan pure speeltijd. Maar als het aan Doubleagent ligt, gaat hij na de release van de expansion Warlords of Draenor gewoon door tot level 100. Dit zal weer de nodige maanden aan pure speeltijd gaan opeisen.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe Doubleagent zijn experiment succesvol wist te voltooien. Met een enorme aanhang vergaart hij de laatste puntjes die hem nog van level 90 verwijderen.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Southpark, anyone? (09:45)

  2.   
    Nitrix31's avatar

    Toch even 173,5 dagen van zijn leven in de game gestoken. Gestoord.

  3.   
    fdennis's avatar

    Beetje erg ziekelijk dit zeg. Maarja als hij de plezier aan beleefd dan wat houd hem tegen.

  4.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    ”Nitrix31″ schreef, "Toch even 173,5 dagen van zijn leven in de game gestoken. Gestoord."

    En dat is enkel aan dit ene karakter gespendeerd. Naar eigen zeggen heeft hij van elke klasse een lvl 90 personage 😮

  5.   
    Nitrix31's avatar

    Caroldus_Maximus schreef, "

    ”Nitrix31″ schreef, "Toch even 173,5 dagen van zijn leven in de game gestoken. Gestoord."

    En dat is enkel aan dit ene karakter gespendeerd. Naar eigen zeggen heeft hij van elke klasse een lvl 90 personage 😮 "

    Ik denk dat ik niet wil weten hoeveel uren, nouja bij hem tel je in dagen, hij in de game heeft gestopt. Maar je kunt van alles zeggen. Deze gozer heeft wel doorzettingsvermogen. Ik zou zelf helemaal gek worden dag in dag uit dezelfde game te spelen en dan ook nog eens op zo’n saaie manier.

  6.   
    Tadao's avatar

    Ik snap dat hij een doel voor zich had, maar hoe ga je je niet vervelen en opgeven? o.o Bots? Laat je het aan vrienden over? Multitasken? Of verveel je je gewoon niet en heb je een kwaliteit waar tig lopende band werkgevers naar zoeken? o.o Aan de ene kant, respect. Aan de andere, eh….

  7.   
    3333/3333's avatar

    Geld dat niet voor alle prestaties in games?