Tom & Peter’s Hot Koffie Show: Moeten er meer vrouwen in games?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

Er moeten meer vrouwelijke leads in games.

  1.   
    thijsknvb's avatar

    Ik ben gewend om met mannelijke personages te spelen dus van mij hoeft het niet per se, Maar een optie waaruit je kan kiezen tussen mannelijke en vrouwelijke personages zou mij wel leuk lijken.

  2.   
    Noice!'s avatar

    thijsknvb schreef, "Ik ben gewend om met mannelijke personages te spelen dus van mij hoeft het niet per se, Maar een optie waaruit je kan kiezen tussen mannelijke en vrouwelijke personages zou mij wel leuk lijken. "

    Hihi, Thijs speelt graag met mannen…

    OT: ik heb me kapot gelachen met deze show, gelukkig kijken geen vrouwen maar anders had je zo’n gezeik gekregen. Geweldig! Moet sowieso kunnen, een mannenbolwerk. Waarom willen vrouwen alles van ons afpakken om dan ook “gezellig” mee te doen? Da wil ik gvd nie… Hou je mond als ik naar voetbal kijk en doe niet net alsof je de regels snapt. En praat ook niet over politiek, want als jullie dat zouden snappen dan zouden vrouwen ook wel mogen stemmen enzo. Ze zeggen vaak dat echter elke succesvolle man een vrouw staat en daar ben ik het helemaal mee eens! Erachter, met d’r grote mond dicht…beetje de rotzooi oprapen die wij achter laten met ons man zijn.

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Mijn stelliing voor een volgende show is (want het is natuurlijk een show).
    Komen er niet te weing race-games uit de laatste jaren?

  4.   
    Noice!'s avatar

    soldierarjan schreef, "Mijn stelliing voor een volgende show is (want het is natuurlijk een show).
    Komen er niet te weing race-games uit de laatste jaren?"

    Heb je de lijst van aankomende releases al bestudeerd? Er kwamen volgens mij nog nooit zoveel racegames uit als komende tijd: Forza Horizon, Driveclub, the Crew, Next Car Game, Project Cars, Mario Kart, Grid Autosport, jet car, moto gp en nog enkele die ik vast vergeet. Niet om de wijsneus uit te hangen, maar dan weet je dat je genoeg hebt om naar uit te kijken of wat je nu al kan spelen.

  5.   
    Musicman88's avatar

    Kan ik een nieuw toetsenbord declareren? Na de opmerking over “het rugzakje”, ging bij mij de koffie even de verkeerde kant uit. Hahaha, geweldig 馃槅

  6.   
    Talska's avatar

    Weetje wat ik niet begrijp.

    Dat er nog mensen zijn die zeggen (ik speel toch met een mannelijk char)

    Wat heeft het voor toegevoegde waarde?

    Pleur gewoon ook wat vrouwelijk char,s in een game (dan is deze hele discussie ook dubbel zo onzin)

    Er zijn namelijk ook meisjes/vrouwen die games spelen (kan me prima indenken dat zij denken, waarom alleen maar mannen char,s) bovendien betalen zij net zo goed het zelfde bedrag voor een game.

  7.   
    Overload14's avatar

    Mij maakt het niet zo echt uit of ik met een mannelijk of vrouwelijk personage speel. Zolang het personage van karakter maar sterk is en er een goed verhaal achter zit ben ik tevreden. Aan de andere kant ben ik dat feminazi gezeik wel een beetje beu 馃槢

  8.   
    Talska's avatar

    ”Overload14″ schreef, "Mij maakt het niet zo echt uit of ik met een mannelijk of vrouwelijk personage speel. Zolang het personage van karakter maar sterk is en er een goed verhaal achter zit ben ik tevreden. Aan de andere kant ben ik dat feminazi gezeik wel een beetje beu :P"

    Feminisme ook zo’ n uit z’ n verband getrokken iets.

    Je praat pas over feminisme als dit ook over seksualiteit gaat.

  9.   
    3333/3333's avatar

    Talska schreef, "

    ”Overload14″ schreef, "Mij maakt het niet zo echt uit of ik met een mannelijk of vrouwelijk personage speel. Zolang het personage van karakter maar sterk is en er een goed verhaal achter zit ben ik tevreden. Aan de andere kant ben ik dat feminazi gezeik wel een beetje beu :P"

    Je praat pas over feminisme als dit ook over seksualiteit gaat.
    "

    Nee, dat gaat over het emanciperen van vrouwen. Je bedoeld waarschijnlijk seksisme, dat is wat anders.

  10.   
    LennartvA's avatar

    Leuke Hot Koffie Show weer! Ik heb een stelling waar ik jullie graag over wil horen: Gamersnet is over 5 jaar veel groter dan nu (zowel qua ledenaantal als qua content). Misschien niet de best geformuleerde stelling omdat het eigenlijk meer een vraag is, maar toch lijkt het me interessant om te horen wat jullie mening daarover is. 馃檪

  11.   
    Talska's avatar

    E Rommel schreef, "

    ”Talska” schreef, "[quote=”Overload14″].."

    Je praat pas over feminisme als dit ook over seksualiteit gaat.
    "

    Nee, dat gaat over het emanciperen van vrouwen. Je bedoeld waarschijnlijk seksisme, dat is wat anders.
    [/quote]
    Nee dat bedoel ik niet.
    En zou het graag waarderen als jij eens andermans meningen respecteert.
    In plaats van andere meningen als onzin te bestempelen.
    Want kan er teveel aanwijzen waarin je dat doet. Hier dan gelukkig niet.

    Lol, simple heeft dit niks met feminisme te maken. Maken jullie ervan.

  12.   
    Daan's avatar

    Kom op mensen! We willen stellingen!! 馃榾

    Mijn stelling: Games zijn minder leuk zonder trophies of achievements.

  13.   
    Talska's avatar

    Stelling en gericht op dit artikel: Reactie op nieuwsbericht “Tom & Peter’s Hot Koffie Show: Moeten er meer vrouwen in games?”

    馃槅

  14.   
    Tom 2.0's avatar

    Leuk, die scene met mishandelde Daniel, als aanstaand stagiar 馃槈

    Verder heb ik nog wel een leuke stelling:
    ”Omdat games grafisch beter worden, is het geweld soms zorgwekkend realistisch.”
    Kwam een beetje door de E3 Ubisoft persconferentie, waar je binnen een uurtje tijd iemand ziet neergestoken worden, een vrouw ziet mishandeld worden door een gijzelaar, en (deze stak er wel bovenuit hoor) iemand onthoofd wordt. Call me a pussy maar ik word er soms wel een beetje ongerust om, sinds het algemeen bekend is dat 18+ spellen door genoeg jongere kinderen wordt gespeeld.

  15.   
    WesterW's avatar

    Nou ja, het probleem met vrouwelijke personages in games is vooral dat ze 贸f als lustobject, 贸f als damsel in distress worden geportretteerd. Bovendien zijn veruit het merendeel van de sterke vrouwelijke personages alleen sterk, omdat ze in het verleden een traumatische ervaring of iets anders verschrikkelijks hebben meegemaakt (zie Samus, Lara Croft, Faith (Mirror’s Edge). Er zijn gewoonweg erg weinig interessante vrouwelijke personages die niet aan dit beeld voldoen.

    Stelling: “Online multiplayer is ondergeschikt aan offline multiplayer”

  16.   
    thijsknvb's avatar

    Rozaantjie schreef, "

    ”thijsknvb” schreef, "Ik ben gewend om met mannelijke personages te spelen dus van mij hoeft het niet per se, Maar een optie waaruit je kan kiezen tussen mannelijke en vrouwelijke personages zou mij wel leuk lijken. "

    Hihi, Thijs speelt graag met mannen…
    OT: ik heb me kapot gelachen met deze show, gelukkig kijken geen vrouwen maar anders had je zo’n gezeik gekregen. Geweldig! Moet sowieso kunnen, een mannenbolwerk. Waarom willen vrouwen alles van ons afpakken om dan ook “gezellig” mee te doen? Da wil ik gvd nie… Hou je mond als ik naar voetbal kijk en doe niet net alsof je de regels snapt. En praat ook niet over politiek, want als jullie dat zouden snappen dan zouden vrouwen ook wel mogen stemmen enzo. Ze zeggen vaak dat echter elke succesvolle man een vrouw staat en daar ben ik het helemaal mee eens! Erachter, met d’r grote mond dicht…beetje de rotzooi oprapen die wij achter laten met ons man zijn. "

    Het mannelijke geslacht TREKT mij gewoon meer aan 馃槈

  17.   
    Mango0's avatar

    Ik ben een meisje, obviously. En ik moet bekennen dat ik het gezeik vind. Ik speel al vrij lang games en heb een vrouwelijke main character, in geen enkele game gemist.Ik heb nooit gedacht van’ oh damn , weer een mannelijke hoofdrol’ Sommige spellen draaien nou eenmaal om mannen.
    Er zijn veel vrouwen in games die ook sterke rollen vertolken, ik noem een Lara Croft, of een Clara in watchdogs. Vrouwen worden vaak, in my opinion, niet afgeschilderd als zwak, of op een seksistische manier. Er is 1 ding waar ik wel veel over hoor; de boobs, de overduidelijke inkijk scenes in de laatste tomb raider. Alhoewel ik dat vrij lachwekkend vind. Ik kan er om lachen, vrouwen hebben nou eenmaal borsten en veel vrouwen showen die ook, niets anders dan in reallife zou ik zeggen 馃槢 馃槢 Ik snap wel dat anderen daar over kunnen vallen.

    Ik heb van de week ook al geantwoord op de kwestie Vrouwelijke protagonist voor Assassins creed, met precies dezelfde mening. Namelijk dat het draait om een mannelijke assassin, so be it. In sommige spellen heb je de keuze tussen man en vrouw, en dat past ook bij het spel..Nu kunnen we daar weer een hele ‘ seksistische’ discussie omheen gaan draaien betreft gender generaliserende rollen, maar hey. Get over it.

    Ik zou het wellicht vervelend vinden als alle spellen om mannen draaien, er geen enkele keuze is, en de vrouwen die er wel in zitten stereotyperend worden neergezet. Tot so far: Geen problemen. Geen missers. Lekker games blijven maken, met mannen, en als je als vrouw het niet leuk vind, speel je het spel niet. 馃槈

  18.   
    Leukste's avatar

    Zolang we in actievolle games en shooters niet met bruidsjurken hoeven rond te rennen zal het mij niet uitmaken of ik met een vrouwelijk personage speel of met een mannelijk personage speel. Het zit hem mij meer in het beeld dat het personage uitstraalt in een game. Zolang dit gebeurd met een goede verhaallijn en een goed onderbouwd (verzonnen) karakter van de persoon maakt het mij niets uit.

  19.   
    Mango0's avatar

    Leukste schreef, "Zolang we in actievolle games en shooters niet met bruidsjurken hoeven rond te rennen zal het mij niet uitmaken of ik met een vrouwelijk personage speel of met een mannelijk personage speel. Het zit hem mij meer in het beeld dat het personage uitstraalt in een game. Zolang dit gebeurd met een goede verhaallijn en een goed onderbouwd (verzonnen) karakter van de persoon maakt het mij niets uit."

    dat dus. heel mooi verwoord. ik heb hetzelfde gevoel.

  20.   
    Kill Gamer 01's avatar

    World of Cocktails!:D

    Weer een geweldige Hot Koffie show van Tom en Peter! Wat vinden jullie van vrouwen in TV series? Ik kan me nog dat moment herinneren van Brienne in Game of Thrones. 馃槈

  21.   
    QTxJess's avatar

    ”KillGamer01″ schreef, "World of Cocktails!:D
    Weer een geweldige Hot Koffie show van Tom en Peter! Wat vinden jullie van vrouwen in TV series? Ik kan me nog dat moment herinneren van Brienne in Game of Thrones. 馃槈 "

    Jezus ja, Brienne is echt sick ;D Dat was echt wel een tof gevecht. Damn.

    En ja, op zich hoeven ook niet overal perse vrouwen in ofzo, maar bijv. met AC unity vond ik het toch wel erg jammer dat een vrouw blijkbaar te veel werk zou zijn om erin te stoppen. Achja. Volgende keer beter?

  22.   
    Talska's avatar

    ”KillGamer01″ schreef, "World of Cocktails!:D
    Wat vinden jullie van vrouwen in TV series? Ik kan me nog dat moment herinneren van Brienne in Game of Thrones. 馃槈 "

    Xena
    馃檪 was vroeger leuke serie.

  23.   
    VkraM16's avatar

    Hier een stelling: De game industrie wordt te commercieel en daardoor wordt de kwaliteit van de games minder.

    Ik zie toch te vaak dat veelbelovende games niet aan de verwachtingen voldoen, omdat er of te veel bugs in het spel zitten, of het spel bevat erg weinig content of het is niet erg diepgaand. (Om nog maar niet over freemiumgames te beginnen).
    Daardoor lijkt het wel alsof de ontwikkelaar minder aandacht besteedt aan het perfectioneren van een game. Ook wordt de behoefte van een gamer te vaak genegeerd door de ontwikkelaar.