YouTuber PewDiePie verdient 4 miljoen dollar per jaar

De grootste en (wellicht) de meest bekende YouTuber, Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg, verdient aardig zijn brood met zijn gameplay video’s en uiteraard onze views. Er is namelijk bekendgemaakt dat hij zo’n vier miljoen dollar per jaar verdient met zijn video’s op YouTube, waarvan het meeste binnenkomt via advertentieverkopen.

In een interview legt hij uit dat hij liever ‘maar’ vijf miljoen abonnees zou willen, aangezien PewDiePie vrij veel invloed kan uitoefenen en hij behoorlijk centraal staat voor YouTube. Hij staat in de spotlights en krijgt vaak genoeg de vraag naar zijn hoofd: ‘waarom is hij zo groot?’

It’s cool to have this kind of influence, but at the same time it’s kind of scary. I’m so central to YouTube now, and that puts me in the spotlight and raises a lot of questions like ‘Why is he so big?’. I’d much rather prefer to have something like five million subscribers.
Daar kan de YouTuber wel enig antwoord op geven, want PewDiePie denkt dat de populariteit komt omdat hij, in tegenstelling tot professioneel geproduceerde televisieshows, veel dichter bij zijn fans staat. Hij heeft directer contact met ze en breekt daarmee de muur tussen de kijker en wat er achter de schermen gebeurt.
What I and other YouTubers do is a very different thing, it’s almost like hanging around and watching your pal play games. My fans care in a different way about what they are watching.
Belachelijk dat je met zoiets veel geld kunt verdienen of zou je het ook wel willen?

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Idd belachelijk is het juiste woord hiervoor!

  2.   
    Koen's avatar

    Ik vind hem zelf behoorlijk irritant, maar zijn populariteit is zonder twijfel indrukwekkend.

  3.   
    nick1295's avatar

    Liever dat hij 4 miljoen verdient dan die luie bank directeurs. Alhoewel 4 mil. is wel heel veel. Gewoon belachelijk veel.

  4.   
    Jesitim's avatar

    4 miljoen per jaar? Dat is 333 333,33 euro per maand, oftewel 1/3e van wat de koning van België op een jaar krijgt… Of Zelfs Obama moet het doen met maar 400000 euro per jaar, Putin zelfs maar met 150000 euro per jaar.
    Die krijgt dus gewoon te veel geld! Belachelijk, ronduit belachelijk!

    Ik hoop dat hij die 4 miljoen goed gebruikt, hiermee bedoel ik dus het goede doel!

  5.   
    nick1295's avatar

    Houd wel in gedachten dat hij bijna 28 miljoen personen entertaint. De koning en Poetin doen dit niet. Voetballers , acteurs en zangers verdienen ook zo veel. Waarom hij dan niet.

  6.   
    3333/3333's avatar

    ”nick1295″ schreef, "Houd wel in gedachten dat hij bijna 28 miljoen personen entertaint. De koning en Poetin doen dit niet. Voetballers , acteurs en zangers verdienen ook zo veel. Waarom hij dan niet. "

    Mee eens, eerlijk verdiend dit.

  7.   
    Petor's avatar

    ”nick1295″ schreef, "Houd wel in gedachten dat hij bijna 28 miljoen personen entertaint. De koning en Poetin doen dit niet. Voetballers , acteurs en zangers verdienen ook zo veel. Waarom hij dan niet. "

    Ik vind inderdaad ook wel dat hij dat mag verdienen hoor. Alleen je gaat er nu wel vanuit dat entertainen, voetballen, acteren en zingen belangrijker is dan het regeren van een land. Daar ben ik het dan weer niet mee eens 😉

  8.   
    nick1295's avatar

    Daar heb je wel gelijk in. Regeren is natuurlijk wel belangrijker.

  9.   
    420blazeit's avatar

    Irritant mannetje. Weet niet of je wel is wat van zijn comments hebt gezien toen hij nog niet zo groot was, maar hij is nog arrogant ook en vindt zichzelf heel wat.

  10.   
    Hillianii's avatar

    Ach ja, hij heeft het allemaal zelf bereikt toch? 🙄
    Hij mag het zeker wel verdienen van mij !

  11.   
    Moon-Hero's avatar

    Net als met elke bekende Youtuber, begonnen ze klein en voor mij part, entertainend. Maar nadat ze een aantal ton abonnees hebben zie je toch dat de kwaliteit daalt. Ik zou hem af en toe ook wel achter het behang kunnen plakken als ik sommige video’s bekijk!

    Desalniettemin, vind ook ik, het fenomenaal dat hij zo gigantisch veel subscribers weet te behalen.

  12.   
    3333/3333's avatar

    https://www.youtube.com/channel/UCj5i58mCkAREDqFWlhaQbOw

    Dit is trouwens de nieuwste reizende ster, binnen een jaar van enkele honderdduizenden naar bijna 3 miljoen en blijft maar groeien.

  13.   
    LesserMagic's avatar

    Ik kan niet naar deze gast kijken. Hij zit alleen maar te schreeuwen en te gillen, maar goed, blijkbaar is dat waar de gemiddelde teenage gamer op zit te wachten. Geef mij maar Jesse Cox, Total Biscuit of Jingles.

  14.   
    gatemaster64's avatar

    Nemhauser schreef, "Ik kan niet naar deze gast kijken. Hij zit alleen maar te schreeuwen en te gillen, maar goed, blijkbaar is dat waar de gemiddelde teenage gamer op zit te wachten. Geef mij maar Jesse Cox, Total Biscuit of Jingles."

    vond total biscuit in het begin soms aardig om naar te kijken, maar die gast moet gewoon zijn klep even dicht houden soms!

    hij blijft altijd maar door praten, 🙁

    had een keer een keer een video van hem gezien waar hij eerst 15 min aan het praten was over de main menu! 😆

  15.   
    sksk55's avatar

    ik ben geen fan van hem vind hem altijd zo overdreven
    maar hij is wel goed bezig 8)

  16.   
    Joshua92's avatar

    Ik vind hem dus ook zwaar irritant. Maar wie vindt hem dan wel leuk? Kinderen? Amerikanen?

  17.   
    ShadyXL's avatar

    Ik vind zijn video’s totaal niet entertaining. Ik vind ze juist ongeloofelijk stom. Dat is mijn persoonlijke mening.

  18.   
    Free Roamer's avatar

    Ik vind ze ook enorm stom en ik ben dan ook trots dat ik niet gesubscribed heb.

  19.   
    THE-DUTCH-GUY's avatar

    Jezus wat een communisten boven mij. Het is niet dat hij het verdiend met slaven handel, dat we die man eens zijn succes gunnen !

  20.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik vind het niet vreemd ook dat mensen steeds vaker ABP (AdblockPlus) nemen, mensen verdienen toch al miljoenen euro’s aan die YouTube video’s, daar hoef ik niet aan mee te werken.

  21.   
    mvbadbob's avatar

    Belachelijk Nee. Ik weet zeker dat het veel tijd en moeite kost om zo’n youtuber te zijn. wat ook veel mensen vergeten is dat het niet alleen maar gamen is. er moet ook nog veel achter de schermen gebeuren. en bovendien als je naar voetballers, zangers in die richting kijkt dan is dit nog niet zo Belachelijk.

  22.   
    mvbadbob's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Ik vind het niet vreemd ook dat mensen steeds vaker ABP (AdblockPlus) nemen, mensen verdienen toch al miljoenen euro’s aan die YouTube video’s, daar hoef ik niet aan mee te werken."

    Ik kan dit fout hebben maar het maakt voor de youtubers niet uit of mensen adblocker hebben.
    Volgens mij werkt het zo. mensen betalen youtube om hun ad voor de video’s te krijgen.
    de youtuber krijgt dan weer geld van youtube per het aantal views die de youtuber op zijn video heeft.
    het maakt dus niet uit of de viewer de ad bekijkt.

    Ik kan dit helemaal fout hebben maar ik dacht dat het zo werkte.

  23.   
    Moodey's avatar

    Ik snap soms niet wat al die mensen in dir videos zien… paar keer is leuk maar dat is t..

  24.   
    Tadao's avatar

    http://www.youtube.com/watch?v=EgMqhEMhVV8 Hij had wel een oneerlijke voordeel, maarja… Zelf vind ik hem gigantisch irritant en wil ik iets slaan in frustratie als ik die kop zie of overdreven stem hoor…maar… Als genoeg mensen hem leuk vinden,dan vinden ze hem leuk.. Het is mijn plek niet om dat proberen te ontzeggen

  25.   
    Jarek's avatar

    Tadao schreef, " Zelf vind ik hem gigantisch irritant en wil ik iets slaan in frustratie als ik die kop zie of overdreven stem hoor."

    Hahaha, altijd rustig en kalm blijven! 😛

    Zelf vond ik hem altijd wel grappig, totdat hij echt mainstream werd..

    Ik heb zelden iemand zo zien veranderen, nu is het inderdaad alleen nog maar gegil en geschreeuw, ik ben dan ook niet meer gesubscribed. Wel vind ik het goed dat hij vaak charity streams doet waarmee hij behoorlijk veel geld binnensleept voor het goede doel.

    Hetzelfde gebeurd de laatste tijd een beetje met de youtuber Markiplier, mijn favoriete youtuber die ik al volg sinds hij 100.000 subscribers had, nu heeft hij er een paar miljoen en begint hij steeds meer PewdiePie te imiteren, ik sta ook op het punt om me daar af te melden als subscriber.

  26.   
    Tadao's avatar

    Fanta$y schreef, "
    Zelf vond ik hem altijd wel grappig, totdat hij echt mainstream werd..
    Ik heb zelden iemand zo zien veranderen, nu is het inderdaad alleen nog maar gegil en geschreeuw, ik ben dan ook niet meer gesubscribed.
    Hetzelfde gebeurd de laatste tijd een beetje met de youtuber Markiplier, mijn favoriete youtuber die ik al volg sinds hij 100.000 subscribers had, nu heeft hij er een paar miljoen en begint hij steeds meer PewdiePie te imiteren, ik sta ook op het punt om me daar af te melden als subscriber."

    Ik hou het daarom gewoon op Jesse Cox voor LP’s,die geeft gewoon toe wanneer hij iets simpelweg voor het geld doet i.p.v. PR. En Metalcanyon, die het gewoon doet voor de lol zover ik kan zien (Toegegeven ik let niet genoeg op Pewdie om hem te kunnen analyzeren, omdat het breincellen bij mij weg schraapt… vooral met dat brofist gebeuren en dat die steeds dat fanart gebeuren laat zien, dat kwam voor mij Gigantisch arrogant over… Ik had zijn videos een kans gegeven en heb door dat sort dingen mijn mening gevormd). Verder is de enigste LP channel die ik volg Gamegrumps, maar ‘Ross’ maakt mij daar ook al een tikje gek bij.

    Vooral gewoon als onwetenheid getoond word met een zekere toon in de stem, zoals wanneer het klinkt alsof ze echt denken dat zoiets is, al is het puur een stereotype. Dat soort dingen jaagt mij ook gewoon weg van vele LP’ers

  27.   
    Rudizo18's avatar

    Als er een irritante youtube’r is die ik niet kan uitstaan dan is hij dat wel zo niet verdiend dat hij zoveel verdiend ik wens het iedere bestaande dictator liever toe 100mil per jaar te maken dat dat hij ook maar een cent verdiend maar ja :/