Map Metal Gear Solid 5 vergeleken met die van Grand Theft Auto 5

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain zou groter worden dan elke andere game uit de serie, maar hoe groot is de map nu eigenlijk? Een gebruiker op Reddit heeft dit berekend en heeft de maps van Metal Gear Solid V en Grand Theft Auto V met elkaar vergeleken.

Het volledige gebied van GTA V is 31,39 vierkante mijl groot. Daarvan is natuurlijk een groot stuk oceaan en als je dat er afhaalt, hou je 18,84 vierkante mijl over. De map van The Phantom Pain zou 6,18 vierkante mijl zijn, wat betekent dat die game 32 procent van de grootte van GTA V is.

Groot genoeg of voelt Metal Gear Solid V dan alsnog klein aan?

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Zoal ik al eerder zei groot is NIET altijd beter!
    Helemaal als je van één plaats naar de andere moet op lange afstanden, of als er heen hol te doen is in de spelwereld (niet levendig) ben je er al heel snel op uitgekeken.

    Maar ja hoor, de vergelijking is ENORM! 😮

  2.   
    3333/3333's avatar

    Deel 4 had anders vrije kleine levels, niet echt een prestaties om over op te scheppen. De lengte van de cutscenes daarentegen…

  3.   
    Daniel Z's avatar

    De grootte doet mij niet zoveel. De levels in Metal Gear Solid IV waren prima en als ditzelfde gevoel ook in Metal Gear Solid V terugkomt, wordt dit een heilige game. En laat de cutscenes van een half uur maar komen, fantastisch verhaal van de serie!

  4.   
    Moon-Hero's avatar

    Dat het een open-world game wordt wil nog niet zeggen dat het meteen vergeleken kan worden met één van de beste open-world games. MGS is iets van zichzelf, net zoals GTA dat ook is. De grootte van de map kan wel verschil maken vanuit bepaalde opzichten maar het ligt er toch maar net aan wat je er eigenlijk aan hebt.

    Ook niet te vergeten, dit is wel een gewaagde stap van Kojima, nooit eerder is er een MGS game geweest met zoveel vrijheid (eerste MGS met echte open-world). Ik heb mijn volledige vertrouwen in de developer, omdat ik weet wat ze doen. De verhaallijn van de franchise dwaalt nog steeds iedere dag in m’n hoofd.