Uncharted 4: A Thief’s End laatste in de franchise volgens Nolan North

Bij de officiële aankondiging van de volledige naam van de nieuwe Uncharted, namelijk Uncharted 4: A Thief’s End, was menig gamer blij met de in-game trailer op de persconferentie van Sony. Echter, er zit een kanttekening aan, want de subtitel doet een niet zo gelukkig einde vermoeden.

Veel mensen denken dat Uncharted 4 het laatste avontuur wordt voor Nathan Drake, de protagonist, of dat hij zelfs sterft. Volgens Nolan North, de stemacteur van Drake, zal deze game inderdaad de laatste in de franchise zijn. Niets is nog bevestigd, maar hij denkt dat Naughty Dog hierna niet verder wil met Uncharted.

It’s bittersweet but at a certain point you want to go out on top,” North told me. “If this is the last one indeed, and I believe it’s the last one – nothing’s confirmed, but I believe it’s the last one Naughty Dog wants to do, in which case I hope somebody else doesn’t pick up the mantle because they’ve done it so well for so long – but yeah, it’s one of those things where you just have to cross that bridge when you get to it.
En mocht de serie verdergaan na Uncharted 4: A Thief’s End, dan hoopt hij dat Naughty Dog de games blijft ontwikkelen, want een andere studio eraan laten werken zou volgens hem niet positief zijn. Naughty Dog heeft daarvoor een te hoge standaard neergezet, aldus North. Wel is de stemacteur al behoorlijk enthousiast en positief over het nieuwste deel.
I like the idea of going out on top so we better do a hell of a job with this one… and it’s already looking pretty good.
Uncharted 4: A Thief’s End verschijnt in 2015 exclusief op de PlayStation 4.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Aaah zeer jammer! 😥

  Maar als je weet dat dit de laatste is kun je er donders op zeggen dat ze gaan knallen en de franchise met een BANG afsluiten!
  Nu zijn mijn verwachtingen hoger gegaan dan eerste!!

  Pssst Naughty Dog plz, plzzzz flik niet hetzelfde trucje met Uncharted 4 als EA deed met Mass Effect 3 wat ook de laatste game was in het einde van de trilogie. 😮 😛

 2.   
  stoneface's avatar

  Ze moeten ooit eens stoppen. Ze kunnen de franchise ook niet blijven uitmelken zoals cod en assassins creed . Misschien is het volgende project een vervolg op the last of us. 😉

 3.   
  3333/3333's avatar

  Hier heeft men tegenwoordige een oplossing voor bedacht; de prequel.

 4.   
  Thijs.'s avatar

  jammer, ik vind het niet echt nodig, om de 3 jaar een game is tof zo kan je een franchise sterk houden en veel belovend, zolang ze er maar iets voor terug brengen. toch?

 5.   
  Thabigmanx's avatar

  Betekend gewoon dat ze met het huidige concept verdergaan maar er een totaal nieuw verhaal kunnen beginnen.

 6.   
  Hillianii's avatar

  Naja dat sluit mooi af!

  Zeg gaan tenminste niet de verkeerde kant op zoals CoD of misschien zelfs Assassins Creed 😉

 7.   
  assassin_MKA's avatar

  Na Uncharted 4 gaan ze gewoon door met The Last of Us 2 en een nieuwe IP.

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  E Rommel schreef, "Hier heeft men tegenwoordige een oplossing voor bedacht; de prequel. "

  Precies net als bij God of War deden ze dat ook, van mij mag er nog wel een prequel komen.
  Ik zou het erg jammer vinden als het helemaal afgelopen zal zijn, maar sommige spellen kunnen niet altijd door blijven gaan.

 9.   
  GamerJaime's avatar

  Ik was er al bang voor… 😥

 10.   
  soldierarjan's avatar

  Als het zo is dan is het zo en dan komt er wel een andere ip voor in de plaats.
  Maar toch zou het erg jammer vinden.

 11.   
  cool ice's avatar

  tsja de trailer en de titel zeiden eigenlijk al genoeg dat dit de laatste zou gaan worden. zeker jammer, want de Uncharted serie zijn schitterende games. maar ik denk dat het wel gewoon een goede beslissing is, je kunt zo’n serie natuurlijk niet uit blijven melken. Uncharted is leuk geweest, nu komt er weer meer ruimte voor andere titels die ongetwijfeld ook onwijs vet worden. want Naughty Dog heeft wel bewezen dat ze schitterende games kunnen maken.

 12.   
  Mango0's avatar

  kijk naar de naam. dat zegt genoeg. zoals verwacht. maar toch is het zon goed lopende serie, hier kunnen ze heus nog wel wat uitslaan en ik vind Drake altijd welkom!

 13.   
  dmb97's avatar

  stoneface schreef, "Ze moeten ooit eens stoppen. Ze kunnen de franchise ook niet blijven uitmelken zoals cod en assassins creed . Misschien is het volgende project een vervolg op the last of us. 😉 "

  Denk je nou echt dat sony hiermee stopt echt niet ze gaan gewoon door andere studio ander personage de zoon van nathan ofzo naugty dog heeft er geen zin meer in denk ik.