Eerste details Uncharted 4: A Thief’s End opgedoken

Vol lof toonde Sony Computer Entertainment op haar E3-persconferentie als laatste Uncharted 4: A Thief’s End middels een in-game trailer, maar details over de nieuwe installatie van Naughty Dog bleven uit. Natuurlijk begon de E3 pas echt na de persconferenties, dus genoeg tijd om nog veel te onthullen.

De eerste informatie over Uncharted 4 is dan ook uit de monden van de ontwikkelaar ontsnapt. Bruce Straley en Neil Druckmann wisten in een interview te melden dat de trailer van A Thief’s End daadwerkelijk een stuk uit de game is en volledig in-game. Grafisch kunnen we dus precies hetgeen verwachten uit de trailer.

..action gameplay will remain the series’ core facet with players having a direct input in every major set-piece, just like in previous Uncharted games.
Verder werd bekend dat dit vierde deel zich een aantal jaar na Uncharted 3: Drake’s Deception afspeelt en het is dan ook te zien dat Nathan Drake iets ouder is. Drake heeft het daarbij wel even gehad met schatten zoeken en is eigenlijk een gepensioneerd man op dit gebied, maar hij wordt door bepaalde ontwikkelingen toch weer in het dievenuniversum geworpen. Drake zal moeilijke keuzes moeten maken in Uncharted 4, namelijk tussen geliefden en ellicht meerdere schatten.
..having to make a transition from all-out action to a game more intimate and atmospheric. They explain that, despite a change in tone, Uncharted 4 will use a number of the techniques they employed during the development of The Last Of Us.
Druckmann en Straley geven bovendien aan dat ze met Uncharted 4: A Thief’s End een persoonlijker verhaal willen neerzetten waarbij Drake tot het uiterste gedreven wordt. Het verhaal krijgt een grotere focus, maar ook gaan we op een groots avontuur en zal Uncharted epische momenten kennen, net als voorheen. Bepaalde technieken uit The Last of Us zullen ook worden gebruikt in deze game.

Persoonlijker, de focus op het verhaal, Drake die moeilijke keuzes moet maken. Klinkt goed of niet?

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Klinkt fantastisch! Maar laat dit a.u.b niet de laatste game in deze franchise zijn!

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Klinkt echt goed hopelijk met gamescom gameplay trailer een lange dan.

 3.   
  Goldcobra's avatar

  Het zag er wel heel goed uit voor in game beelden, zeker vergeleken met wat er tot nu toe voor de PS4 is uitgekomen.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Klinkt goed laat maar komen 😀

 5.   
  3333/3333's avatar

  In-game en een cutscene die draait op de engine zijn nogal verschillende dingen. Dit gaan we in cutscenes zien, niet tijdens het spelen zelf. Dit truukje wordt ook al sinds jaar en dag in de replays van Gran Turismo gebruikt.