E3 Voorbeschouwing: De Nintendo persconferentie

De E3 staat weer voor de deur en over een week komt alle stress van nieuwe games naar buiten. Maar geen zorgen, want je vrienden van GamersNET zorgen voor een volledig overzicht aan nieuws, het streamen van de persconferenties en natuurlijk een live-chat. Kortom, de beste en meest ontspannende manier om de E3 te volgen is natuurlijk via GamersNET.nl!

Peter en Tom hebben het ditmaal over de kleinschalige Nintendo Direct die de Japanse gameboer dit jaar organiseert. Zullen ze tijdens deze E3 een klapper weten te maken met de Wii U?

Meer weten over de E3 op GamersNET? Bekijk dan ons GamersNET E3 Overzicht, die iedere dag aangevuld wordt.

  1.   
    Leukste's avatar

    Tom schreef, " Remake van Ruby en Emerald"

    Verwacht later misschien ook wel Emerald. Maar voor nu Ruby en Sapphire. Met de Soul Silver & Heart Gold kocht ik ze, omdat ik de memory van mijn savedata op het origineel kwijt was. Aangezien daar nog een kleine batterijcel in moet.
    Maar bij de GBA spellen heb ik mijn data nog. En zie ik dus zelf niets in de remakes. Een nieuwe Zelda zit er hoogst waarschijnlijk aan te komen. Dat geloof ik wel.

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Een nieuwe Zelda game verwacht ik ook wel. Over Pokémon.. ik zit ook al jaren te wachten op een 3D game zoals bijv. Pokémon Generations. Als ze een nieuwe OoT/MM-achtige Zelda game en een 3D Pokémon game aankondigen, dan weet ik zeker dat de verkoop van de Wii U sterk omhoog gaat schieten.

  3.   
    Noice!'s avatar

    Een 3d pokemon voor een console ligt nogal moeilijk, the pokemon company wil er namelijk niet aan en wel om de volgende reden: het zijn POCKET monsters, dus hoor je altijd op zakformaat bij je te kunnen hebben. Maar als er ooit een kans was, is het wel nu. Met die betaalde Pokébank service zullen ze toch met flink wat content op de proppen moeten komen om dit interssant te houden voor de mensen, dus een console versie zou nu om meerdere redenen een gouden zet zijn. Verder hoop ik het beste voor Nintendo, omdat ze zoveel plezier wegen te brengen met hun games dat ik me geen wereld wil voorstellen zonder hun homeconsoles; dit zou voor mij het einde van m’n actieve gamersleven betekenen. Ik hou van m’n andere consoles, maar zonder m’n dosis Nintendo geniet ik ook niet van de rest. Nintendo krijgt trouwens veel gezeik van gamers om hun E3 aanpak en dat is voor mij weer een bevestiging dat gamers compleet geen notie hebben van wat Nintendo probeert te doen voor ze; het is natuurlijk fanservice ten top dat ze hun miljoenen niet steken in een presentatie die slechts voor enkele toegankelijk is, maar in een Nintendo direct, toernooien, playable demo’s door het hele land etc etc. Ik zou zo graag zien dat Nintendo weer het respect krijgt dat het verdient. Of je er wel of niet van houdt is niet eens belangrijk, Nintendo staat voor een mate van kwaliteit, creativiteit en perfectionisme dat eigenlijk normaal zou moeten zijn, maar heel speciaal is geworden in deze industrie. EDIT: waar is Valentijn btw? Bijvoorbeeld de praat over SSB laat maar weer eens zien dat jullie kennis over nintendo te wensen overlaat. Geen probleem, maar een dedicated Nintendo man of vrouw is wel lekker voor de bezoekende Ninthousiast. Dit klinkt lulliger dan ik het bedoel, waarvoor excuses.

  4.   
    firehopper211's avatar

    Op het gebied van Pokémon zijn er nog enkele grote nieuwe features onthuld, zoals dat de Hoen regio nu ook Mega Evoluties krijgt met voor het eerst een gras/draak soort type en nog iets over devolution, check hier voor meer.

    http://www.youtube.com/watch?v=Tc5PsxCQbrI

    Een nieuwe Metroid op de 3DS in een oud side-scrolling met 2D of 3D graphics zou wel te gekke features met het map-systeem mee kunnen brengen door bijvoorbeeld naar de achtergrond van een gebied te gaan.

    Hoewel een nieuwe Mario, Zelda en Metroid te gek zou zijn, kan het me ook tegelijkertijd gestolen worden. Oftewel, het kan wel wachten (vind ik naar mijn mening). Waar ik echt op zit te wachten is een echte nieuwe Starfox en F-Zero. Serieus, die franchises zijn zo vergeten, dat ze weer nieuw leven ingeblazen moeten worden voor zowel de oude, als nieuwe generatie. Ik schreeuw de longen uit m’n lijf als ik het ooit zie!

  5.   
    Petor's avatar

    Rozaantjie schreef, "Een 3d pokemon voor een console ligt nogal moeilijk, the pokemon company wil er namelijk niet aan en wel om de volgende reden: het zijn POCKET monsters, dus hoor je altijd op zakformaat bij je te kunnen hebben. Maar als er ooit een kans was, is het wel nu. Met die betaalde Pokébank service zullen ze toch met flink wat content op de proppen moeten komen om dit interssant te houden voor de mensen, dus een console versie zou nu om meerdere redenen een gouden zet zijn. Verder hoop ik het beste voor Nintendo, omdat ze zoveel plezier wegen te brengen met hun games dat ik me geen wereld wil voorstellen zonder hun homeconsoles; dit zou voor mij het einde van m’n actieve gamersleven betekenen. Ik hou van m’n andere consoles, maar zonder m’n dosis Nintendo geniet ik ook niet van de rest. Nintendo krijgt trouwens veel gezeik van gamers om hun E3 aanpak en dat is voor mij weer een bevestiging dat gamers compleet geen notie hebben van wat Nintendo probeert te doen voor ze; het is natuurlijk fanservice ten top dat ze hun miljoenen niet steken in een presentatie die slechts voor enkele toegankelijk is, maar in een Nintendo direct, toernooien, playable demo’s door het hele land etc etc. Ik zou zo graag zien dat Nintendo weer het respect krijgt dat het verdient. Of je er wel of niet van houdt is niet eens belangrijk, Nintendo staat voor een mate van kwaliteit, creativiteit en perfectionisme dat eigenlijk normaal zou moeten zijn, maar heel speciaal is geworden in deze industrie. EDIT: waar is Valentijn btw? Bijvoorbeeld de praat over SSB laat maar weer eens zien dat jullie kennis over nintendo te wensen overlaat. Geen probleem, maar een dedicated Nintendo man of vrouw is wel lekker voor de bezoekende Ninthousiast. Dit klinkt lulliger dan ik het bedoel, waarvoor excuses."

    Rozaantjie, ik ben het heel vaak met je eens, maar natuurlijk zijn Valentijn en Wester de experts op het gebied van Nintendo. Maar dat wij Nintendo met meer respect moeten behandelen is echt de grootst mogelijke onzin, gebaseerd op een nostalgisch verlangen naar hoe het was.

    Wij volgen Nintendo altijd kritisch, zijn lovend als het moet (MK8) en hard als het nodig is (de zoveelste New SMB). Daarnaast heeft nog bijna niemand op de wereld met de nieuwe Smash gespeeld. We hopen het hier op de E3 voor het eerst mee te maken en ik hoop dat het vet wordt, maar ga niet blind af op trailers en geruchten van 50 karakters.

    Nintendo KAN inderdaad perfectionistische games maken (Galaxy, OoT), maar dat is allang niet meer zo vanzelfsprekend als dat vroeger was. We bekijken dat per game.

    🙂

  6.   
    Tom's avatar

    Nee Peter, dit lossen we niet op met netjes praten.

    Rozaantjie, komen dan! Nu is het menens. We gaan tandjes tuffen.

    Jij, ik, Falco, in Hyrule Castle. Morgenavond. Kom alleen! 😡

  7.   
    Tycho2003's avatar

    Hallo heren… het eerste full hd 1080p 60fps spel moet nog uitkomen op de WiiU hoor… Dat Nintendo het voor elkaar krijgt zo’n mooi gepolijst pareltje zoals SM3DW en MK8 te presenteren is echt heel knap, maar vooralsnog ‘slechts’ 720p.

    Ik ben wel toe aan de nieuwe Zelda… al krijg ik nu al vlekken als ik denk aan Hyrule Warriors (of hoe heet het tegenwoordig).. dat lijkt me helemaal niks.

    Smash Brawl… zal er wel in huis komen.. speelbare characters in 60fps, hulpjes die uit een ei komen op 30 fps… techniek staat voor niets.. 😀

  8.   
    Noice!'s avatar

    @ Tom & Peter: haha.. Ik eet jullie beiden op! Nee geintje, ik geef me bij voorbaat gewonnen! Maar over het respect richting Nintendo bedoelde ik niet jullie! Het was meer in het algemeen. Gamers lijken vaak te klagen over de consoles doe ze niet bezitten, maar dit vind ik achterlijk. Ikzelf ben zeker kritisch op wat Nintendo doet en vooral wat ze niet doen, maar zelfs als je niet van Nintendo houdt zou ik als gamer zijnde appreciëren wat ze doen; ze zorgen voor de broodnodige afwisseling en introduceren of perfectioneren bepaalde concepten waar we allemaal profijt van hebben. Nintendo lijkt voor veel gamers simpelweg niet meer goed te kunnen doen en ik vind het gewoon jammer dat ze niet het krediet krijgen dat ze verdienen….maar zo vond ik het evengoed jammer dat MS geen kans heeft gekregen om console gamen naar de toekomst te brengen met hun plannen. Ik pleit voor een wat wijdere blik waarin je waardeert wat anderen doen, ook al bezit je zelf geen console van dit merk. Zo hou ik bv niet van Kabrio, maar ben ik blij met de constante kwaliteit die ze afleveren, altijd en overal…met hun glitterjasjes…