Battlefield 4 netcode patch uitgebracht

Terwijl er al steeds meer informatie ‘lekt’ omtrent Battlefield: Hardline, wordt er door ontwikkelaar DICE nog altijd hard gewerkt om de ervaring van Battlefield 4 te optimaliseren. Zo is men inmiddels begonnen met het verspreiden van een nieuwe ‘netcode’ patch voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. De patch komt later deze week ook naar de Xbox One en PlayStation 4.

De patch moet de online verbinding verbeteren voor alle platformen. Daarnaast krijgen de pc, PS4 en Xbox One versies een speciale ‘High Frequency Network Update’, die voor deze krachtige platformen extra snel data kan verwerken voor een nog betere ervaring. Spelers dienen deze nieuwe ‘high frequency’ instelling te activeren via de opties van de game. Iedereen met een verbinding van 1 Mbit per seconde of sneller wordt al geadviseerd om de optie op High in te stellen. Spelers met een tragere verbinding kunnen kiezen voor Low of Medium.

In een reactie laat DICE weten:

This is the first release to contain CTE-tested ‘Netcode’ fixes and improvements. We are still hard at work with additional improvements and tweaks to better our network experience that did not make this release. We hope to utilize the Community Test Environment for future release to ensure quality and stability across all platforms. If you wish to take part in this testing, the CTE still has slots open. The current requirement is to own a PC copy of Battlefield 4 with a Premium memebership [sic] to sign up.
Meer informatie omtrent de patch is te vinden op de officiële Battlefield Blog.

 1.   
  Goregash's avatar

  Nu gaan ze ineens de netcode fixen? Had na het bf3 fiasco goede hoop op bf4 blijkt het nog erger te zijn… Kan veel hebben maar dood gaan als je in veiligheid achter een muur gedoken bent gaat mij te ver.

  Netcoding is echt zwaar ruk in bf4 hadden ze een day 1 patch van moeten maken. Laggers hebben echt mega veel voordeel…

 2.   
  Talska's avatar

  Deze berichten lees ik te vaak.

  Speel de game al een tijd niet meer (heb ook geen Xbox meer) nu pc maar dit is gewoon slecht.

  BF3 was te goed! en is gewoon niet te overtreffen (ja qua interface en opties mag het er wezen)

  Eerst game fixen dan pas nieuwe aankondigen (niet andersom) dat kut geintje werkt niet bij mij.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  *zucht* Ik zie geen helemaal geen fix voor de “Spawn with No Weapon Glitch” die ik al té vaak heb op de Playstation 4.

  Want het duurt meestal wel 5 tot 8 secondes dat ik mijn wapen kan gebruiken voor wanneer ik spawn.
  Gelukkig heb ik dat niet altijd maar het is erg vervelend wanneer ik op een squad member spawn midden in een vuurgevecht zonder wapen.

 4.   
  komkomer's avatar

  ik speel bf4 al maanden niet meer, ik kom niet eens verder dan een half potje, mn ps3 loopt telkens vast en dat alleen met fb4 voor de rest doet mijn ps3 heel normaal. 😥 😥 😥 en die upgraden naar de ps4 is een oplichting, vuile boeven zijn het 👿 👿 👿

 5.   
  p3n0z4h13's avatar

  Zolang na de release en het gaat nog steeds over de netcode, om te huilen..