Tom & Peter’s Hot Koffie Show: Willen we wel nieuwe consoles?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

We hoeven geen nieuwe consoles, alleen nieuwe games.

Jullie kunnen reageren op de stelling, maar ook een leuke stelling aandragen voor de komende week! Vergeet bovendien niet om je te abonneren op ons Youtube-kanaal.

  1.   
    Leukste's avatar

    Peter van harte met de terugkeer van je mooie stem. Een console zit op een gegeven moment aan zijn plafon. Het geeft ook Indies een kans om zich te presenteren. En het geeft dus ook nieuwe ontwikkelaars een kans om zo in de schijnwerpers te stappen en de vertrouwde bedrijven ook tot nieuwe ideeën te drijven ipv uitmelking.

    Een mooie stunt zou zijn als jullie bij de officiële opening van het nieuwe GNHQ een programma laten zien. Het zal in tijd nooit 1 op 1 worden, maar dan hebben jullie wel meteen met jullie nieuwe onderkomen meteen een mooi punt om de programmering erin te brengen waar Peter zo enthousiast over is / was.

    Ondanks dat jullie waarschijnlijk een YouTube inzending kiezen, hierbij alsnog mijn stelling die ik afgelopen week vermeld had. Stelling: VIP Tickets voor game-evenementen hebben nauwelijks tot geen meerwaarde over gewone tickets.

  2.   
    mattioza's avatar

    De verhuizing naar een nieuw GNHQ, is zoals de overschakeling naar een nieuwe generatie consoles. past lekker bij het onderwerp 🙂

    Vermoed dat voor ons kijkers/volgers er niet veel gaat veranderen door de verhuis.

  3.   
    Cooky-NL's avatar

    Hahahaha… pfff! Die carroussel foto!!! 😆 😆

  4.   
    Valent!jn's avatar

    Cooky-NL schreef, "Hahahaha… pfff! Die carroussel foto!!! 😆 😆 "

    En Tom maar lullen dat ie geen baard kan groeien. 😉

  5.   
    Noice!'s avatar

    Ik zou de volgende generatie graag modulaire consoles zien. Een beetje als pc, maar dan makkelijker. Dat geeft de consument de mogelijkheid in duidelijke en makkelijke stapjes te upgraden door een module eruit te doen en er een nieuwe voor in de plaats te zetten. Als de huidige console bouwers het leveren komt er geen wildgroei en krijg je enkel 1 keer per jaar ofzo een nieuwe module die voor iedere nieuwe koper hetzelfde is. Een beetje zoals vroeger met extra Ram voor de n64 of FX chips voor de SNES. Je hoeft dan in principe niet mee, omdat lang niet alle games de hoogte specs vereisen, maar mocht je willen is het wel simpel te voldoen aan de eisen voor een nieuwe game omdat een dev altijd met vaste, door Sony/MS/Ninty vastgestelde. componenten werkt. Zo vergroot je de levensduur van een console en kun je uiteindelijk ook kiezen of bv 60 fps je wel €100 extra waard is tov 30fps.

  6.   
    3333/3333's avatar

    Een Steambox dus. 😉

  7.   
    Noice!'s avatar

    E Rommel schreef, "Een Steambox dus. ;)"

    In essentie was dat geweldig, tot er 50 manufacturers kwamen en 100 verschillende modellen. Ze hadden gewoon silver, gold en platinum model moeten maken met makkelijk te verwisselen key componenten, dan was het ideaal. Nu heb je een wildgroei en complexiteit die je bij pc’s ook hebt. Ik zou met liefde een pc gamer zijn, maar zoals de zaken er nu voor staan koop ik gewoon elke 3 jaar maar een nieuwe dure pc, omdat ik er de ballen van snap. Maak gewoon omhulsde modules die ik eruit kan halen vanuit de buitenkant en weer een nieuwe terug kan stoppen. Ik hoef niet te weten waarmee ik bezig ben, als m’n game daarna maar werkt.

  8.   
    3333/3333's avatar

    De Steambox is nog niet eens verschenen, al die systemen die jij noemt zijn testmodellen. Uiteindelijk komen er maar een paar basismodellen uit, Valve is niet gek.

  9.   
    WoKingNL's avatar

    Leuke aflevering, de stelling is alleen een beetje moot. De pc gamer in mij zegt, nee we willen geen nieuwe consoles maar dan moeten er een boel exclusives van naar de pc overgezet worden. Maarja aangezien deze er toch wel komen of we het nou willen of niet is het een goede ontwikkeling om een keer een nieuwe console uit te brengen, de hardware begon wel erg outdated te worden 🙄

  10.   
    Noice!'s avatar

    E Rommel schreef, "De Steambox is nog niet eens verschenen, al die systemen die jij noemt zijn testmodellen. Uiteindelijk komen er maar een paar basismodellen uit, Valve is niet gek. "

    Er zijn inmiddels ongeveer 18 bedrijven bekend die ze op de markt gaan brengen en elk van die bedrijven wil meerdere modellen uitgeven. Er is dus sprake van gigantische wildgroei, iets waar Valve compleet niets aan doet omdat het min of meer indruist tegen hun achterliggende gedachte.
    http://m.ign.com/articles/2014/01/07/ces-a-roundup-of-valves-first-steam-machines

  11.   
    DeAdSeYe's avatar

    Uiteindelijk MOETEN er nieuwe console’s komen die meer kracht aanboort heeft om “nieuwere” games en technieken beter te kunnen laten draaien.

    Waar ik weer niet mee eens ben is het woordje, next-gen. Natuurlijk is het apparaat next-gen maar de games niet. Mensen praten dan algauw over next-gen graphics, AI etc. maar dit wordt JAARLIJKS verbeterd ongeacht het apparaat. PC heeft om de half jaar next-gen hardware, maar dit betekent niet dat het ook meteen next-gen games zijn. Dit is waar wij alle niet bij stil staan, we willen nogal graag het woordje next-gen gebruiken terwijl dit niet helemaal juist is.

    Nogmaals, het apparaat is “nieuw” daar mag gerust next-gen tegen gezegd worden, maar de games is uiteraard een 2de. Er bestaan geen next-gen games, jaarlijks worden de games verbeterd (afhankelijk van de ontwikkelaar) en dit gebeurd zowel op de oude als de nieuwe console’s.

    En over de Steambox, leuk idee alleen in mijn ogen overbodig. Bouw je een leuke PCtje in een media center, zet je SteamOS erop, koop je de Valve controller los en je hebt precies hetzelfde. Snap niet waarom dat mensen opeens zoveel zien in de SteamBox. Dit is al JAREN mogelijk, het enige wat nieuw is is de SteamOS die nu al te gebruiken is en de controller. That’s it!

    Ik kan iedereen een SteamBox bouwen, alleen op dit moment nog zonder controller. 🙄

  12.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Natuurlijk willen we nieuwe consoles, zoals Tom en Peter al zeggen, dan komen er weer nieuwe IP en nieuwe ideeën. De Xbox 360 heeft al sinds 2011 te kampen met meerdere discs, zo verschenen L.A. Noire, RAGE, Mass Effect 3, The Witcher 2, Max Payne 3, Medal of Honor: Warfighter, Halo 4, GTA V, Battlefield 3 en 4, Wolfenstein: The New Order en Watch_Dogs op 2, 3 of 4 discs! Ik ben daarom blij dat de Xbox One blu-ray heeft en een harde schijf van 500 GB. De nieuwe generatie consoles zorgen ook voor nieuwe features wat de vorige generatie weer niet kon.