Metro Redux draait 1080p op PlayStation 4, 900p op Xbox One

Eerder wisten we al te vertellen dat de game 60 frames per seconde draait op PlayStation 4, maar is er meer omtrent de technische aspecten van Metro Redux. De herziene shooter zou namelijk ook op de Xbox One een framerate van 60 frames per seconden klokken, zo bevestigde Huw Beynon, brand manager bij uitgever Deep Silver. Toch zijn beide versies niet identiek aan elkaar, de PlayStation 4 trekt namelijk een resolutie van 1080p, terwijl de Xbox One het wederom moet doen met 900p.

Metro Redux bestaat uit verbeterde versies van de post-apocalyptische shooters Metro 2033 en Metro Last Light. De graphics zijn licht opgepoetst en alle uitbreidingen zitten inbegrepen bij de remake voor PlayStation 4 en Xbox One. Beynon benadrukt dat het hier gaat om een ‘director’s cut’ en niet zo maar een simpele current-gen port.

Boyd Multerer, director of development bij Xbox, verklaarde in maart al dat veel ontwikkelaars nog stoeien met de grafische processoren van de Xbox One. Hij beschreef destijds de hardware-onderdelen als “erg ingewikkelde beesten”, maar voorspelde wel dat meer en meer ontwikkelaars er grip op zouden krijgen. Voorlopig lijken slechts weinigen het te kunnen presteren de Xbox One op ‘native’ 1080p te laten draaien, maar wie weet komt daar nog verandering in.

  1.   
    3333/3333's avatar

    60 fps, daar gaat het om. Goed bezig dus.

  2.   
    ckerigon's avatar

    Ja, Killzone zou ook 1080P en 60 fps hebben… 🙄
    Gewoon voor Ninty kiezen, krijg 1080P, 60 fps en vette first party games:)

  3.   
    Sa.'s avatar

    Ik weet et niet hoor, die 60FPS merk ik wel, maar 30fps vind ik niet storend ofzo. Geen punt voor mij

  4.   
    Leukste's avatar

    E Rommel schreef, "60 fps, daar gaat het om. Goed bezig dus. "

    Inderdaad. Nu alleen nog kijken hoe erg de framedrops zijn. En dat je de fps dan weer daarvoor moet gaan locken op een lager niveau. Om met 1080p en 60fps te spelen is op de current gen het droombeeld geworden. Nu nog even afwachten tot de werkelijke release of deze het dan ook werkelijk waar maakt.