Gamersnet.nl

Wolfenstein: The New Order meer dan 100.000 keer illegaal gedownload

Wolfenstein: The New Order verscheen vorige week en volgens ons maakte de serie een sterke comeback. Ook in het Verenigd Koninkrijk was dit te merken, want de nieuwe Wolfenstein floreerde daar bovenaan de charts, maar toch kent de titel ook een kanttekening.

Het is namelijk bekend geworden dat downloadsites populair zijn als het gaat om de shooter van Bethesda, want Wolfenstein: The New Order is volgens recente gegevens al meer dan 100.000 keer illegaal gedownload. Het houdt gamers blijkbaar niet tegen een game binnen te halen die meer dan 40GB weegt.

43GB, the hell? No thanks, guess I will buy this when the price drops to £29.99. (..)

I was gonna get this torrent but I saw the size and how long it would take me to download it, I said fuck it I’m getting it from Steam. Took me 2 hours to download 40GB including the day one update. (..)

I have to uninstall like 10 games to play this shit!! (..)

Toch ook waren er diverse reacties van ‘piraten’ die de 43,65GB grote download links lieten liggen. Die versie bevat immers veel ongecomprimeerde textures en junk files. Een gamer stelde dat 43GB teveel was en hij de game oppakt als Wolfenstein 29,99 euro is, een ander kocht de shooter toch maar via Steam, omdat het downloaden dan sneller ging en de game samen met de day one patch 40GB was.

Wij hopen natuurlijk van harte dat iedereen op GamersNET zijn of haar games gewoon koopt. Wij schonken Wolfenstein: The New Order in onze review een 9,0.