Worms Battleground verschijnt eind mei voor PlayStation 4 en Xbox One

Ontwikkelaar Team17 heeft vandaag aangekondigd dat Worms Battleground in Europa op 30 mei voor de PlayStation 4 te koop is. De game verschijnt die dag ook voor de Xbox One, voor de mensen die deze console in het buitenland hebben gekocht. De nieuwste editie in de knotsgekke franchise is digitaal én fysiek in de winkel te koop.

Natuurlijk is er weinig aan de gameplay veranderd; je moet weer met zeer aparte wapens de vijandelijke wormen vernietigen. Dit kun je in 25 verschillende single-player missies doen, die verdeeld zijn in vijf thema’s. Je kunt de game echter ook in online en offline multiplayer spelen, tot welgeteld vier man.

De wapens zijn met gemak het meest opvallende van de franchise en in deze game zijn er 65 van te vinden! Tien daarvan zijn helemaal nieuw en heten Mega Mortar, Gravedigger, Winged Monkey, Oxygen, Worm Charm, Bovine Blitz, Whoopsie Cushion, Teleport Gun, Aqua Pack en The Equalizer. Welke pik jij het liefst eind mei op?

  1.   
    fdennis's avatar

    Als de prijs van deze game normaal blijft dan ga ik het zeker halen. Maar dan moet het wel iets van 10 euro worden. Vind dat indie games sowieso overpriced zijn. Was laatst ook een spel gratis op plus die normaal 17 euro moet kosten. Wat ik het geld totaal niet waard vond.

  2.   
    Sa.'s avatar

    (null)

  3.   
    Johan L's avatar

    fdennis schreef, "Als de prijs van deze game normaal blijft dan ga ik het zeker halen. Maar dan moet het wel iets van 10 euro worden. Vind dat indie games sowieso overpriced zijn. Was laatst ook een spel gratis op plus die normaal 17 euro moet kosten. Wat ik het geld totaal niet waard vond. "

    Even rond gezocht en de fysieke editie is in ieder geval vrij duur, zie ze rond de 35 a 40 euro staan. Niet wat jij wilde in ieder geval…

  4.   
    Tom's avatar

    Current-gen only, dat is toch wel een interessante keuze. Hoop dan vooral dat het gedaan is met de lange laadtijden waar Revolution mee kampte. Voor de rest was dat een aardige Worms-remake, dus gameplay-gewijs verwacht ik alleen maar leuke verbeteringen. 🙂

  5.   
    fdennis's avatar

    Johan L schreef, "

    ”fdennis” schreef, "Als de prijs van deze game normaal blijft dan ga ik het zeker halen. Maar dan moet het wel iets van 10 euro worden. Vind dat indie games sowieso overpriced zijn. Was laatst ook een spel gratis op plus die normaal 17 euro moet kosten. Wat ik het geld totaal niet waard vond. "

    Even rond gezocht en de fysieke editie is in ieder geval vrij duur, zie ze rond de 35 a 40 euro staan. Niet wat jij wilde in ieder geval…"

    Nee dan houd het voor mij op. Echt zwaar overpriced. Nja hopelijk met een jaartje voor een ” normale ” prijs.

  6.   
    Fabianb's avatar

    Worms heb ik nooit echt boeiend gevonden, snap de hype ook niet zo. 😳

  7.   
    Jarek's avatar

    Fabianb schreef, "Worms heb ik nooit echt boeiend gevonden, snap de hype ook niet zo. 😳 "

    De hype kan ik in 3 woorden uitleggen: Vette oorlogvoerende WORMEN!!!! 😀

  8.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Fabianb schreef, "Worms heb ik nooit echt boeiend gevonden, snap de hype ook niet zo. 😳 "

    Worms is een enorm langlopende franchise en is inderdaad niet voor iedereen weggelegd. Kwestie van smaak.
    Ik heb in ieder geval back in the day met vrienden de zon meerdere malen op zien komen na een nachtje doorhalen met Worms Armageddon.

    Vooralsnog een beetje jammer van de prijs, maar aan de andere kant, als je gamende vrienden hebt, dan zijn dit juist van die games waar je de meeste uren plezier aan beleeft. 🙂