Game-opleiding NHTV opent eigen studio

De NHTV Breda, een hogeschool die zich specialiseert in game-ontwikkeling, heeft zijn eerste eigen gamestudio geopend. Het gaat hier om Atlantis Games, een ontwikkelaar van entertainment-spellen en serious games.

Zowel profit- als non-profit-organisaties kunnen bij Atlantis Games aankloppen voor games en applicaties. De studio geeft wel aan de focus te leggen op de zorg, logistiek, toerisme, simulaties, beeldcultuur, architectuur en stedenbouw. Frank Peters, directeur bij NHTV Business BV, is enthousiast:

Hogescholen krijgen een bredere maatschappelijke functie: naast onderwijs en onderzoek moet kennis ook directer naar de maatschappij worden gebracht. Dit kan door R&D activiteiten in samenwerking met het bedrijfsleven, in licentie geven van kennis aan het bedrijfsleven en het oprichten van bedrijven. Atlantis Games, als eerste zelfstandige BV van NHTV Business, is een mooi voorbeeld van deze praktijk.
Meer informatie is te vinden in het persbericht.

  1.   
    jessy123's avatar

    we zullen zien!

  2.   
    Noice!'s avatar

    ”jessy123″ schreef, "we zullen zien!"

    Aangezien dat hier indirect een hoop belastinggeld in gaat zitten, vrees ik van niet. Zou wel lekker zijn, een opleiding die zichzelf daadwerkelijk kan bedruipen. Maar goed, kansloze opleiding die over 10 jaar genomen voorziet in 20x meer devs als waar de markt om vraagt. Beetje de profvoetbal academie voor nerds dit… Hooguit 5% haalt het en de rest heeft geen noemenswaardige skillset om een degelijke baan te vinden. Zo… De week is weer begonnen.

  3.   
    Tom 2.0's avatar

    Da’s dichtbij huis! Nee sorry maar ik verwacht er eerlijk gezegd niet zoveel van. Ik ken ook hele video-bedrijven die werken op leerlingen en ook daar produceren ze 9 van de 10 keer poep. 😳

  4.   
    Supermanneke's avatar

    Volgens mij zijn er al meer studenten die afstuderen op game-design e.d. tegenover het aantal werkplekken in het algemeen. Wat dat betreft is dit wel goed, maar ik verwacht er vrij weinig van.