Sony laat eindelijk weer eens wat horen over Vita-game BigFest

Tijdens Sony’s persconferentie op de Gamescom van vorig jaar toonde het bedrijf vele indiegames voor PlayStation 3, PlayStation 4 en Vita. Eén van deze games was ‘festival-simulator’ BigFest. Sinds deze onthulling van BigFest hebben we echter helemaal niets meer over de game gehoord. Om het geheugen eerst maar even op te frissen; BigFest doet nog het meest denken aan titels als Rollercoaster Tycoon en Zoo Tycoon. In plaats van een pretpark of dierentuin ben je echter de baas over een muziekfestival. Het ultieme doel is natuurlijk om de manager van een gigantisch festival te worden, door bands te boeken, setlists te creëren en epische podia op te zetten.

Via de Amerikaanse PlayStation Blog heeft men nu echter eindelijk weer wat informatie over de game onthuld, hieruit blijkt onder andere dat BigFest verschillende levels zal bevatten. Bij sommigen kan je zelf kiezen wat voor headliners en supportacts je boekt, bij andere ben je toegewezen tot een specifiek muziekgenre. Een belangrijk feit om rekening mee te houden, want bezoekers van een rockfestival stellen heel andere eisen dan de bezoekers van een dance festival en uiteraard dien je al jouw bezoekers tevreden te houden. De soundtrack van de game is afkomstig van bestaande artiesten en BigFest moet een catalogus bieden van duizenden nummers die naar verloop van tijd ook veranderen als nieuwe bands hun entree maken.

Ook zal je de festivals van andere spelers kunnen bezoeken. Bijvoorbeeld om af te kijken hoe zij een succesvol festival opgezet hebben, maar je kan ze ook helpen door bijvoorbeeld een kapot toilet te repareren. Het is echter ook mogelijk om andere spelers tegen te werken en bijvoorbeeld het podium van iemands festival te slopen. Hoewel een precieze releasedatum helaas nog achterwege blijft, heeft Nick Accordino, associate project manager bij SCEA, in ieder geval laten weten dat de festival-game wel nog dit jaar moet verschijnen. Daarnaast bevestigde hij nogmaals dat BigFest inderdaad een free-to-play-titel zal worden, maar als we Accordino moeten geloven, kan je je ook zonder geld uit te geven prima vermaken met BigFest:

BigFest will be out later in 2014! A little too early to give you a precise date, but please stay tuned!

[…]

It is indeed free-to-play, but I promise we won’t let any purchases get in the way of giving you a complete, fair experience. The game’s really about having a great time while you discover new bands – we won’t do anything to hamper that. 🙂

  1.   
    Noice!'s avatar

    Voor mij wordt weer het nadeel van die veel te vroege aankondigingen duidelijk: aanvankelijk leek deze game me zeer interessant, maar na zo’n lange tijd van radiostilte is de wens om dit te spelen helemaal over. Sowieso begint de Vita meer een verlengstuk van m’n ps4 te worden dan een stand alone handheld.

  2.   
    segin's avatar

    Tja, als je hiervoor in verleiding moet raken om een PS Vita te gaan kopen… Sony kan op de E3 beter heel wat goede exclusieve spellen voor de Vita gaan aankondigen, want tot nu toe is het niet veel soeps.