Broncode DayZ standalone in handen van hackers; golf van cheaters verwacht

Een hacker beweert dat hij erin is geslaagd om binnen te dringen in de systemen van DayZ-ontwikkelaar Bohemia Interactive. Daar heeft hij de broncode van de DayZ standalone buitgemaakt. Deze code is nu dus volledig in zijn handen, wat betekent dat hij er naar hartenlust mee kan knoeien.

Bohemia geeft toe dat er een aanval is gepleegd op zijn servers. Het bedrijf vertelt:

The precise nature and scope of this attack is currently being extensively investigated.
Een programmaatje waarmee je de broncode kunt aanpassen doet al de ronde op het internet. Het is dus te verwachten dat veel andere hackers hiermee aan de slag gaan en zodra zij de broncode in handen hebben, kunnen ze naar hartenlust online cheaten. Het zal voor Bohemia erg moeilijk zijn om deze mensen tegen te houden.

Gelukkig zijn er tijdens de hack geen persoonlijke gebruikersdetails buitgemaakt. Bovendien beweert Bohemia dat het zijn ontwikkelschema niet zal aanpassen naar aanleiding van de hack. Hoe groot de gevolgen worden voor DayZ en of de game daadwerkelijk overspoeld gaat worden door cheaters, zal mettertijd blijken.

  1.   
    triggermike's avatar

    triest.

  2.   
    Tadao's avatar

    Mwah, mensen klaagte toch altijd over hackers etc. met Arma, en ik ben nooit onder invloed van een geweest, dus mij boeit het niet zo erg veel

  3.   
    thijsknvb's avatar

    kut hackers ook ….

  4.   
    Ralph P Scene's avatar

    speel eerlijk of gewoon niet.

  5.   
    420blazeit's avatar

    Misschien kunnen modders hier ook wat mee. Kunnen ze nog wat maken van die natte drol, Dean Hall gaat er zelfs vandoor, hij verlaat het zinkende schip.