Disney Infinity draagt bij aan succesvolle kwartaalcijfers Disney Interactive

Disney Interactive, de gamedivisie van Disney, heeft zijn financiële cijfers gepresenteerd. Het bedrijf liet weten dat de Interactive-afdeling in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 268 miljoen dollar in het laatje bracht. Dat is een stijging van 38 procent ten opzichte van vorig jaar.

Waar Disney Interactive in het eerste kwartaal van 2013 nog een verlies draaide van 54 miljoen dollar, kon het nu rekenen op een winst van 14 miljoen dollar. Dit succes is volgens Disney grotendeels te danken aan Disney Infinity:

Improved results were due to an increase at our console games business driven by the strength of Disney Infinity, which was released in the fourth quarter of the prior year, and growth at our Japan mobile business.
Eind april maakte Disney Interactive-baas Jimmy Pitaro bekend dat Disney Infinity al meer dan 3 miljoen keer over de toonbank was gegaan. Wanneer je bedenkt dat de meeste mensen daarnaast ook nog enkele poppetjes kopen, zul je wel begrijpen waarom deze franchise Disney geen windeieren legt. Een sequel met Marvel-personages verschijnt in augustus.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Als disney straks ook nog de marvel en de micky mouse en plute poppetje enzo aankondigd dan zal de verkoop nog harder gaan vooral met micky mouse en donald duck wie kent die niet.

  2.   
    thijsknvb's avatar

    ben best wel benieuwd naar de nieuwe disney infinity!