Microsoft Studios heeft vacature voor ‘gevestigde en geliefde’ strategiegame openstaan

Met dank aan GamersNET-lid Hitman047 werden wij op een toch wel erg interessante vacature van Microsoft Studios gewezen. Op de website LinkedIn laat Microsoft namelijk weten op zoek te zijn naar een senior games developer die een team zal leiden dat bezig is met een nieuwe AAA-titel dat onderdeel is van een ‘gevestigde en geliefde’ strategiegamefranchise:

Microsoft Studios is looking for a highly experienced senior games developer to help build and lead the team for a new AAA title within an established and well-loved strategy game franchise. This role reports directly to the Director of Development / Head of Studio. Your primary responsibilities will be to recruit and lead the client-side engineering team, drive technical strategy for client development, manage the day-to-day engineering rhythm, and evaluate and recommend appropriate middleware and tools to accomplish our goals.
Een dergelijke omschrijving voor een strategiegame doet natuurlijk direct de hoop aanwakkeren dat het hier wellicht gaat om een nieuw deel in de Age of Empires-franchise, dat toch wel de populairste strategiefranchise is die onder de vlag van Microsoft Studios is uitgegeven. Andere strategiegames die zijn ontwikkeld of uitgegeven door Microsoft Studios zijn onder andere Halo Wars, Age of Mythology en Rise of Nations.

 1.   
  Leon 2.0's avatar

  Oh man, een nieuwe volwaardige Age of Empires zou zo ongelofelijk tof zijn! Wat hoop ik erg dat die game voor pc in ontwikkeling is.

 2.   
  Daniel Z's avatar

  Age of Empires zou heilig zijn, met als basis Age of Empires II. Alsjeblieft, laat dit waar zijn en laat ze het ook waar maken!

 3.   
  nuclearnemo's avatar

  Age of Mythology komt binnenkort nog weer een deel van uit dus dat denk ik niet. Inderdaad zou een age of Empires gebaseerd op AoE II wel geniaal zijn.

 4.   
  Supermanneke's avatar

  Een echt nieuwe Age of Empires zou cool zijn, maar Rise of Nations (orgineel + uitbreiding) was ook echt geniaal.

 5.   
  Hitman047's avatar

  Maar de rechten op Rise of Nations zijn vorig jaar verkocht bij de executieveiling van 38 Studios/Big Huge Games. Het is nog steeds niet bekend aan wie…

  Age of Empires of Halo Wars lijken mij de meest voor de hand liggende opties. Ik hoop natuurlijk op een nieuwe AoE. 😳

 6.   
  Tadao's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Maar de rechten op Rise of Nations zijn vorig jaar verkocht bij de executieveiling van 38 Studios/Big Huge Games. Het is nog steeds niet bekend aan wie…
  Age of Empires of Halo Wars lijken mij de meest voor de hand liggende opties. Ik hoop natuurlijk op een nieuwe AoE. 😳 "

  Alleen was Halo Wars niet zozeer geliefd zover ik weet. Ik weet nog dat ik er zelf op haatte vanwege het idee van een RTS zonder muis, tot ik het een kans gaf… ^^” Maar ik weet nog wel dat ik 1 van de vele was die het spel voor-oordeelde.

  Ik ben wel nieuwsgierig, though

 7.   
  Hillianii's avatar

  Age of Empires IV ??? 😳 😳 😳

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik hoop eerder een nieuwe Age of Mythology, ik vond die toch leuker dan Age of empires altijd.