Diablo: Reaper of Souls succesvol; aantal World of Warcraft-abonnees daalt licht

Niet alleen Electronic Arts toonde gisteravond zijn resultaten en plannen in een aandeelhoudersvergadering, ook Activision-Blizzard deed dit. De onderstaande slide uit de presentatie van Activision toont dat het jaar voor Blizzard goed begonnen is. Zo is de Diablo III-uitbreiding Reaper of Souls goed ontvangen en met circa 2,7 miljoen verkochte exemplaren momenteel de best verkopende pc-game van 2014.

Hoewel het aantal World of Warcraft-abonnees wederom verder gedaald is, is er nu slechts sprake van een zeer lichte daling. Eind juni van vorig jaar had de MMO nog zo’n 7,7 miljoen abonnees tegenover de circa 7,6 miljoen van nu. De nieuwe uitbreiding Warlords of Draenor, die in de tweede helft van 2014 moet verschijnen, is ondertussen al meer dan één miljoen maal gepre-orderd.

Daarnaast kent de kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft inmiddels meer dan tien miljoen geregistreerde gebruikers. Het spel, dat in maart officieel verscheen voor pc en in april voor de iPad, zal in de loop van 2014 voor meer platformen beschikbaar worden en Blizzard zal ook meer content aan de game toevoegen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren