EA komt nog met één onaangekondigde titel in 2014; vermoedelijk Battlefield van Visceral

In een aandeelhoudersvergadering heeft Electronic Arts zijn retail line-up voor het fiscale jaar 2014, dat loopt van april 2014 tot maart 2015, onthuld. Zoals te zien is in het onderstaande schema hoeven we voor de komende maanden nog maar weinig verrassingen uit de hoek van EA te verwachten, aangezien het bedrijf nog maar één onaangekondigde titel heeft voor 2014. In de eerste drie maanden van zal er ook een nog niet onthulde golf-game verschijnen, waarbij het aannemelijk is dat het hier om een nieuwe PGA Tour gaat.

Over die andere nog onaangekondigde game, die moet verschijnen in oktober, november of december van dit jaar, is wat minder duidelijkheid. Aanhoudende geruchten wijzen er echter op dat het goed mogelijk is dat het hier gaat om een nieuwe Battlefield-game. Deze zou niet ontwikkeld worden door Battlefield-ontwikkelaar DICE, maar uitbesteed zijn aan Dead Space-studio Visceral Games. Deze game van Visceral zou door het leven gaan als Battlefield: Cops.


Voor nu blijft het echter slechts bij speculatie, tijdens de E3 zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over deze onbekende titel. De E3 vindt plaats van 10 tot 12 juni in Los Angeles, terwijl op 9 juni de persconferenties gehouden worden.

 1.   
  ShadyXL's avatar

  Ik hoop niet dat het een nieuwe Battlefield is. Doe gewoon rustig aan. Wat nog beter zou zijn is laat beide studio’s samenwerken om een game uit te brengen in 2016 of zelfs in 2017. En Cops? Speel je dan als politieagent ofzo? xD

 2.   
  Hitman047's avatar

  ‘Cops’ is natuurlijk niet de titel. Momenteel staat de game nog bekend als ‘Project Havana’ (Werktitel). 😉

  Maar het politie-thema gebeuren klopt inderdaad. Weinig over bekend verder.

  Overigens gaan er geruchten dat EA , COD-stijl, jaarlijks af zou willen wisselen tussen de Battlefield van DICE en die van Visceral.

  Even los van dat alles: De line-up voor de rest van het jaar ziet er vooralsnog wel wat karig uit.

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Als ik zo dit lijstje zie koop ik een heel jaar geen ea game meer zit niks voor mij tussen.
  Of ze moeten natuurlijk nieuwe battlefield aankondigen dan messchien wel al wacht ik dan eerst om te kijken of weer zoveel server problemen zijn.

 4.   
  Noice!'s avatar

  soldierarjan schreef, "Als ik zo dit lijstje zie koop ik een heel jaar geen ea game meer zit niks voor mij tussen.
  Of ze moeten natuurlijk nieuwe battlefield aankondigen dan messchien wel al wacht ik dan eerst om te kijken of weer zoveel server problemen zijn."

  Voorlopig richt ik me even op BF4… Eindelijk na een half jaar wachten loopt ie redelijk stabiel. Zou wat mij betreft een schande zijn als ze dit jaar weer een nieuwe BF uitbrengen, probeer eerst de huidige spelers maar eens tevreden te houden.

 5.   
  blackname's avatar

  Rozaantjie schreef, "

  ”soldierarjan” schreef, "Als ik zo dit lijstje zie koop ik een heel jaar geen ea game meer zit niks voor mij tussen.
  Of ze moeten natuurlijk nieuwe battlefield aankondigen dan messchien wel al wacht ik dan eerst om te kijken of weer zoveel server problemen zijn."

  Voorlopig richt ik me even op BF4… Eindelijk na een half jaar wachten loopt ie redelijk stabiel. Zou wat mij betreft een schande zijn als ze dit jaar weer een nieuwe BF uitbrengen, probeer eerst de huidige spelers maar eens tevreden te houden."

  Ja en op het moment dat ik dit typ is battlelog weer voor de zoveelste keer uit de lucht….

 6.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik dacht dat EA een paar jaar terug zei dat ze Battlefield elk jaar afwisselen met Medal of Honor. In oktober 2010 verscheen Medal of Honor, oktober 2011 Battlefield 3, oktober 2012 Medal of Honor: Warfighter en oktober 2013 Battlefield 4. Na de twee mindere Medal of Honor games brengen ze misschien alsnog een derde Medal of Honor uit. Omdat DICE geen zin heeft om nog een mindere Medal of Honor game te maken, gooien ze het bij Visceral Games zodat die gasten het maar uitzoeken voor oktober 2014. Dan kan DICE rustig verder werken aan Battlefield 5 voor oktober 2015. 😀

 7.   
  DexMax's avatar

  Misschien doelen ze op Star Wars Battlefront?

 8.   
  Leon 2.0's avatar

  DexMax schreef, "Misschien doelen ze op Star Wars Battlefront? "

  Star Wars Battlefront is tijdens de vorige E3 al officieel onthuld en verschijnt pas medio 2015. Kortom, lijkt me sterk.

 9.   
  Eichmann's avatar

  Ik denk niet dat het een bf word , aangezien ea vorig jaar na alle problemen met deel 4 nog wist te verkondigen dat ze toch maar afzien van het jaarlijks uitbrengen van een nieuwe bf title. Vanwege de problemen die het steeds net zich nee brengt en de vraag van de community die naar mijn weten ook niet staan te springen om elk jaar een nieuwe bf te gaan spelen als het maar half werkt.