Naughty Dog noemt ontwikkeling PlayStation 4-versie The Last of Us leerzaam

Deze zomer verschijnt The Last of Us voor de PlayStation 4 in een Remastered-versie en ontwikkelaar Naughty Dog schijnt het niet verkeerd te vinden deze PlayStation 3-game naar de nieuwste console van Sony te brengen. De studio noemt The Last of Us: Remastered een leerzame ervaring en heeft daar een reden voor, aldus Eric Monacellli, community manager van Naughty Dog.

When the Last of Us wrapped on PS3 we had just started to get a handle on the PS4 architecture. Internally, we felt that bringing The Last of Us over to PS4 might teach us some things about how we could get our game engine to work on PS4 and in doing so, would help us understand the architecture better for future projects.
De release van The Last of Us op de PlayStation 3 lag dichtbij de lancering van de PlayStation 4, waardoor Naugthy Dog pas laat de architectuur van de PlayStation 4 kon gaan ontdekken. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen de game ook naar de PlayStation 4 te brengen, om zo het ontwikkelen voor de console onder de knie te krijgen.
Also, The Last of Us for PS4 gives us a chance to provide a definitive version of the game in full 1080p with Left Behind and all core DLC included.
Eric Monacellli zegt verder dat deze game invloed kan hebben op toekomstige projecten en om The Last of Us in 1080p te krijgen, met alle verschenen DLC erbij. The Last of Us: Remastered moet ergens deze zomer verschijnen, exclusief voor de PlayStation 4.

  1.   
    Fawaka-W's avatar

    Op de ps3 heb ik deze game nooit gespeeld. Dit wordt zeker een must have voor mij 🙂

  2.   
    Daan's avatar

    Ondanks dat ik hem al eens gespeeld heb op de PS3 wil ik hem nogmaals spelen in 1080p op de PS4! 🙂

    Toffe game! Zeker een aanrader voor men die het nog niet gespeeld hebben.

  3.   
    Noice!'s avatar

    Ik snap nog steeds niet wat mensen zo trekt aan deze game. Het concept vond ik alleraardigst, maar de vertaling naar een game werkte voor mij gewoon niet. Gedurende de hele playthrough dacht ik: was dit maar een film van 2 uur. Die verhalende games waar de actie me eigenlijk meer in de weg zit dan me goed doet vind ik steeds minder interessant worden; ik kijk liever een goede film om de uren die ik daarmee bespaar lekker te besteden aan games als Mario of DK. Maar aangezien de lijnen tussen game en andere entertainment steeds meer vervagen zal ik er toch aan moeten wennen.

  4.   
    Nuffsaid's avatar

    Had The Last of Us maar op pc uitgekomen, zou de game graag gespeeld hebben.

  5.   
    JV0472's avatar

    Rozaantjie schreef, "Ik snap nog steeds niet wat mensen zo trekt aan deze game. Het concept vond ik alleraardigst, maar de vertaling naar een game werkte voor mij gewoon niet. Gedurende de hele playthrough dacht ik: was dit maar een film van 2 uur. Die verhalende games waar de actie me eigenlijk meer in de weg zit dan me goed doet vind ik steeds minder interessant worden; ik kijk liever een goede film om de uren die ik daarmee bespaar lekker te besteden aan games als Mario of DK. Maar aangezien de lijnen tussen game en andere entertainment steeds meer vervagen zal ik er toch aan moeten wennen."

    Sluit mij hier volledig bij aan.

  6.   
    Weeman86's avatar

    Ik vind dit persoonlijk een geweldige game. De setting spreekt mij erg aan en het feit dát er een verhaal in zit is voor mij een grote pré. Ik hou van goede verhalen en de manier waarop die in deze game naar voren komt door de conversaties en het acteerwerk, geweldig.