Sledgehammer zou nieuwe engine gebruiken voor Call of Duty: Advanced Warfare

Gamers schreeuwen al jaren om een nieuwe engine voor Call of Duty en met de current-gen consoles zou het dan toch echt, want mede-oprichter van Sledgehammer Games, Michael Condrey, zegt dat Call of Duty: Advanced Warfare op een geheel nieuwe engine draait. Dit wordt vaker gezegd, maar ook Don Veca, de audio director van de shooter, geeft aan dat de game een andere engine heeft.

We’ve had two and a half years to create brand new tech to control and support this game. It’s something like 10 times the memory since this is next-gen. With all this extra memory and new mixing technology, we don’t have to compress everything. We can take things longer and them breathe.
Dit betekent dat de Infinity Ward 4.0 Engine overboord is gegooid en Sledgehammer nu een in-house ontwikkelde engine gebruikt. Ook zou dit prima passen bij het beeld dat er nu drie ontwikkelaars aan Call of Duty-games werken en dat studio’s drie jaar de tijd hebben voor een titel.

De eerste beelden en screenshots zagen er al veelbelovender uit dan veel mensen hadden gedacht, dus we hoeven alleen nog maar op een bevestiging te wachten.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Nieuwe Audio engine staat er in de bron, voor de rest word er gesproken over dat ze niet meer alles hoeven de comprimeren. Er staat niet in dat ze een nieuwe engine gebruiken.

  2.   
    Sa.'s avatar

    Alfa Warrior schreef, "Nieuwe Audio engine staat er in de bron, voor de rest word er gesproken over dat ze niet meer alles hoeven de comprimeren. Er staat niet in dat ze een nieuwe engine gebruiken."

    Scherp opgemerkt! Het scepitsisme (zeg je dat zo?) is erg te merken hier en daar, maar dat vind ik terecht na de “vis AI” van Ghosts!

  3.   
    Chinook's avatar

    Voor Ghost zeiden ze ook dat ’t een nieuw engine was…

  4.   
    ShadyXL's avatar

    Zoals als ik al eerder zei: Ze hebben eindelijk een stap vooruit genomen, maar ik vind het nog steeds niet indrukwekkend. Er zijn al een aantal games die zulke graphics jaren geleden lieten zien. Voor een big-budget game als CoD zou je toch wel echt een aanzienlijk grote vooruitgang moeten zien..? Iets waar je echt “WAUW” van moet zeggen. Dat zie je niet echt. Maar goed, ik ben in ieder geval blij dat ze eindelijk wat meer geld in de serie hebben gestoken. Ik hoop echt dat Sledgehammer een betere game in onze handen duwt dan IW met hun Ghosts.

  5.   
    JV0472's avatar

    Deze serie heeft het toch wel echt gehad hoor mensen ..