Scenaristen-duo gevonden voor Watch Dogs-film

Sony Pictures heeft vandaag bekendgemaakt het scenaristen-duo Rhett Reese en Paul Wernick te hebben aangetrokken voor de game-verfilming van Watch Dogs. Beide heren werkten eerder samen aan de scenario’s van Zombieland en G.I. Joe: Retaliation. Hoewel de game pas op 27 mei verschijnt zijn de voorbereidingen voor de film blijkbaar al in volle gang.

Watch Dogs gaat over Aiden Pearce, een briljante hacker die uit is op wraak en zijn eigen vorm van rechtspraak wilt uitoefenen na een gewelddadig familiedrama. Pearce gebruikt al zijn vaardgheden om Chicago’s Central Operating System (ctOS) te hacken, waarmee de gehele infrastructuur van de stad, waaronder beveiligingscamera’s, stoplichten en openbaar vervoer worden aangestuurd. Ook bevat dit systeem databases met belangrijke informatie over de inwoners van de stad. In het spel maakt Pearce van de gehele stad Chicago het ultieme wapen.

Game-ontwikkelaar Ubisoft is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de film waarin zij worden ondersteund door Hannah Minghella en Sam Dickerman van Columbia Pictures en Alexandra Milchan en Andrew Calof van New Regency. Wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn is nog niet bekend.

 1.   
  ShadyXL's avatar

  Ben blij dat ze bezig zijn met de verfilming, maar ze hadden Edward Norton moeten kiezen voor de rol van Aiden.

 2.   
  Goldcobra's avatar

  Zou het niet wijzer te zijn even te wachten met een film? Het idee klinkt interessant, maar we hebben nog geen idee hoe het verhaal verder gaat en afloopt.

 3.   
  thijsknvb's avatar

  hopelijk zit er ook echt een ijzersterk verhaal en dat niet voorspelbaar is. Ik hoop dat het echt een verrassende film word!.

 4.   
  Hillianii's avatar

  Geweldig AC is al op gang en nu Watch Dogs ook!

  Nu nog eem verfilming van Wolfenstein 😛