Nieuwe Ace Attorney speelt zich af in Meiji-Japan

De oorspronkelijke maker van de Ace Attorney-spellen, Shu Takumi, heeft na het maken van de eerste vier games zijn handen afgehouden van de reeks (met uitzondering van de spin-off Professor Layton vs. Ace Attorney). Nu is hij echter terug om ons een geheel nieuwe ervaring te gaan bieden binnen de advocatenserie. Dit lijkt misschien op een verkooppraatje, maar The Great Ace Attorney zal een drastische verandering teweeg brengen: de hedendaagse tijd wordt ingewisseld voor Japan tijdens de Meiji-periode.

Om even een opfriscursusje te geven: na bijna twee eeuwen alleen officieel contact te hebben gehouden met China en Nederland, is Japan in 1868 ‘opengemaakt’. Dit bracht een snelle modernisering en vele sociale, economische en politieke veranderingen teweeg, wat de Meiji-tijd (1868-1912)zeer interessant maakt. In The Great Ace Attorney zullen we aan de slag gaan met een voorouder van Phoenix Wright, maar de officiële Engelse vertaling van dit figuur is nog niet bekendgemaakt.

The Great Ace Attorney zal verschijnen op de Nintendo 3DS, maar een releasedatum noch een aankondiging van een westerse release is nog niet bekendgemaakt.

  1.   
    Chi.exe's avatar

    klinkt goed! *kijkt naar ds* ik moet de rest nog wel even uitspelen..

  2.   
    Tom's avatar

    Interessant dat ze het eens over een andere boeg gooien. Ben benieuwd of ze de nieuwe stijl ook door laten schemeren qua gameplay!