Beyond: Two Souls Director’s Cut naar PlayStation 4?

Na de officiële aankondiging van The Last of Us voor de PlayStation 4 gaan er nu tevens geruchten dat Beyond: Two Souls in de vorm van een Director’s Cut naar de next-gen console van Sony komt. Een NeoGAF-lid zou onderstaande beelden hebben onderschept en heeft dit op het forum gepost.

In de eerste afbeelding is een DualShock 4-controller te zien met ontwikkelcodes van mogelijk Beyond: Two Souls, die in het portfolio van een programmeur werd getoond. Ook zijn er twee artwork screenshots verschenen van de mogelijke ‘Director’s Cut’ van de game.

Plausibel dat Beyond: Two Souls ook dit jaar naar de PlayStation 4 komt?

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Hitman047's avatar

    Die geruchten doken al op rond de tijd dat ook de eerste geruchten van de ps4 versie van TLOU verschenen… en vervolgens bleef het daar ook bij: geruchten. Ik heb nog niets concreets gehoord.

    De verkoopcijfers van Beyond waren op zich prima voor zo’n game en releaseperiode (>1 Miljoen) , maar of dat goed genoeg is om een PS4 port te kunnen verantwoorden…?

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "De verkoopcijfers van Beyond waren op zich prima voor zo’n game en releaseperiode (>1 Miljoen) , maar of dat goed genoeg is om een PS4 port te kunnen verantwoorden…?"

    Het is natuurlijk wel een relatief goedkope methode om de catalogus van de PlayStation 4 wat verder aan te vullen. Als het dan ook nog uitbesteed wordt aan een studio als Bluepoint gaat het ook niet ten koste van waar Quantic Dream nu mee bezig is. 🙂

  3.   
    Hitman047's avatar

    Als ik de geruchten mag geloven is het één van QD’s eigen teams dat er aan werkt. (Het tweede team werkt aan hun nieuwe IP: ‘Singularity’) Maar verder heb je absoluut gelijk. En de PS4 kan ook nog wel wat exclusives gebruiken voor dit jaar.

    Ik vraag me alleen af of het alle tijd en moeite wel waard is om de game, laten we zeggen, hooguit nog een paar honderdduizend keer te verkopen.

    Al verliest Sony op een game als deze, als producent, uitgever én de exclusieve platformhouder natuurlijk vrij weinig aan derde partijen. Misschien dat ze er ook niet veel nodig hebben om het rendabel te kunnen maken… 😳

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Denk dat de kosten van een dergelijke port niet bijzonder hoog zijn, al ligt dat er natuurlijk ook aan hoeveel moeite de studio (QD zelf dan dus?) er in steekt. Daarnaast moet je natuurlijk niet alleen de directe inkomsten meerekenen, maar heeft een dergelijke release ook indirecte positieve effecten.

    De PlayStation 4-catalogus wordt verder vergroot, wat de aantrekkingskracht van de PlayStation 4 groter maakt en uiteindelijke van positieve invloed kan zijn op de verkopen van de PS4 (al zal deze port daar geen substantiële invloed op hebben). Ook kan een PS4-versie van Beyond tzt bijvoorbeeld uitstekend gebruikt worden om gratis weg te geven met PlayStation Plus. Vergroot de waarde van PS+ én Sony hoeft voor die maand niet te onderhandelen met derde partijen voor een Plus-game.

    Denk dat zo’n port dan ook al vrij snel rendabel is. Zeker als je bijvoorbeeld de verkoopcijfers van voorganger Heavy Rain erbij trekt. Die game heeft echt uitstekend verkocht en had volgens mij behoorlijke ‘legs’ (weet even geen goede Nederlandse term hiervoor 😳 ).

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Van mij mag deze na de ps4 komen op de ps3 heb ik hem niet meer gespeeld en wil hem nog steeds graag spelen.

  6.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Zal wel leuk zijn als Beyond: Two Souls, eveneens als The Last Of Us, een PS4 versie krijgt met opgepoetste graphics. Nu nog een Uncharted trilogy naar de PS4 brengen en de beste PS3 games zijn zowel op PS3 als op PS4 speelbaar. 🙂