Sony registreert domeinnaam BioShock-film?

Ongeveer een jaar geleden leek het erop dat er nooit meer een BioShock-film zou komen. Een van de oprichters van de studio achter de games liet weten er niets in te zien. Nu is er toch weer wat hoop.

Sony zou namelijk een drietal domeinnamen hebben geregistreerd welke in de toekomst de basis zouden moeten vormen voor de officiële website van de BioShock-film. De domeinen bioshock-movie.com, bioshock-movie.net en bio-shock.net zijn sinds kort eigendom van Sony.

Destijds was het Universal dat aan het project verbonden was maar het is zeker niet onwaarschijnlijk dat Sony dat stokje nu overneemt. Het bedrijf is namelijk ook al bezig met de verfilmingen van de games Uncharted, Watch Dogs, The Last of Us en Gran Turismo.

De eerste twee BioShock-spellen speelden zich af in Rapture, een onderwaterstad die gebouwd werd voor wetenschappers die onethische experimenten uitvoerden. Het derde spel, BioShock Infinite speelde zich af in Colombia, een stad in de wolken voor religieuze fanaten.

Of Gore Verbinski zal worden teruggehaald door Sony als regisseur voor de film is nog niet bekend. Hij haakte destijds af omdat Universal volgens hem een te klein budget voor de film wilde vrijmaken.

 1.   
  Sa.'s avatar

  Sony? Dat is dan alleen voor de film (Sony Pictures) hoop ik. Anders word de game straks PS- only 🙁

 2.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Wat Bioshock voor mij zo leuk maakt is het openen van ieder kastje, het kijken om ieder hoekje of er nog wat bijzonders te zien valt, het combineren van krachten, de indrukwekkende AI, de spanning en onwetendheid van het eerste deel (tweede game overgeslagen) en het Disneyland gevoel dat ik kreeg toen ik Columbia binnenwandelde. Geen idee hoe ze al dit in een film willen verwerken. Het verhaal was natuurlijk gaaf, maar ik denk niet dat dat Bioshock nou zo vet maakte. En natuurlijk kun je de sfeer en architectuur nabootsen, maar voor mij was juist het rondzwerven in de omgeving als speler en het bewonderen van al die kleine details wat de games zo cool maakte, en games in het algemeen.

  Ach, het zal wel verkopen omdat meeste mensen toch wel nieuwsgierig zijn.

 3.   
  PS4owner's avatar

  sdfl schreef, "Sony? Dat is dan alleen voor de film (Sony Pictures) hoop ik. Anders word de game straks PS- only :("

  de registratie is alleen voor de film idd, aangezien Sony veel meer doet dan alleen Playstations maken, onder andere ook films. waaronder recente ”the amazing spider-man 2”, ”22 jump street” en robocop.

  dus geen reden voor zorgen, verder hoop ik idd dat de bioshock film er toch komt, want een tijd terug was de film gecancelled. misschien nu dat hij via sony toch op het grote doek komt

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Het is tof genoeg om er een leuke film van te kunnen maken, hopelijk gaat ze dat lukken.

 5.   
  ShadyXL's avatar

  Rapture anyone? 😀