Nintendo sloeg kans voor Skylanders-exclusiviteitsdeal af

Het gaat momenteel allesbehalve goed met Nintendo, want dankzij de tegenvallende verkoopcijfers van de Wii U zit het bedrijf flink in de problemen. Dit maakt het extra pijnlijk dat Nintendo ooit een aanbod om met Activision samen te werken aan de immens succesvolle Skylanders-franchise, heeft afgeslagen.

Paul Reiche, mede-oprichter van Skylanders-ontwikkelaar Toys for Bob, maakte in een interview bekend dat hij tijdens het productieproces van de eerste Skylanders-game (genaamd Spyro’s Adventure) om tafel heeft gezeten met Nintendo Amerika:

They spent a long time looking and looking. They were just like ‘we have never seen anything like this before.’ I’ve always wondered about the full meaning of that comment [laughs].
Activision heeft Nintendo destijds aangeboden om de Skylanders-franchise exclusief naar de Wii te brengen. Hoewel Nintendo bereid was om een marketingdeal te sluiten, wilde het bedrijf geen volledig partnerschap met Activision aangaan:
We have no idea why. Clearly, they have got properties well suited to this world. Why it is that they didn’t rush in here will probably haunt them for the rest of their days. Nintendo could have kicked Disney [Infinity’s] ass. If I was running Nintendo I would have jumped on this.
Nintendo heeft achteraf gezien ongetwijfeld veel spijt van dit besluit: Skylanders is momenteel één van de meest winstgevende franchises in de game-industrie. Als de games exclusief zouden zijn verschenen voor de Wii (U) en (3)DS, waren de financiële jaarcijfers van Nintendo nu ongetwijfeld een stuk positiever geweest.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Ouch, dat zal ze wel een paar slapeloze nachten brengen.. Midden in de nacht schreeuwend wakker worden “SKYLANDERSSS!” 🙄

  2.   
    firehopper211's avatar

    Met het inscan systeem van de Wii U Gamepad, was het wel een tof idee geweest. Momenteel wordt daar niks mee gedaan. Ik weet niet eens of er al games zijn die van deze mogelijkheid al gebruik maken.