Sony verkoopt al zijn aandelen in Square Enix

Sony heeft vanochtend aangekondigd dat ze al hun aandelen in Square Enix Holdings zullen verkopen in de aankomende dagen. Sony Computer Entertainment, de gametak van Sony die in de volksmond ook wel de PlayStation-divisie wordt genoemd, heeft bepaald dat de meer dan 9,5 miljoen aandelen in Square Enix van de hand worden gedaan.

De overeenkomst is gesloten met SMBC Nikko Securities, een van de drie grootste effectenmakelaars van Japan, die vervolgens de verdere verkoop van de aandelen in Square Enix zal afhandelen. Verwacht wordt dat dit in totaal 4,8 miljard yen, omgerekend zo’n 33,9 miljoen euro, in het laatje van Sony moet gaan brengen. Morgen wordt de daadwerkelijke transactiewaarde bekendgemaakt.

De vraag rest echter wat de exacte beweegreden van Sony precies is geweest. Gaat het nog altijd slecht met Sony en heeft het Japanse bedrijf een geldgebrek, of ligt het toch eerder aan de andere partij, Square Enix? Wellicht dat een overleg tussen Sony en diens aandeelhouders hier meer uitsluitsel over kan geven, maar voorlopig vissen we nog in het donker.

 1.   
  Daniel Z's avatar

  Denk eerder door de matige cijfers van Sony, hopelijk kunnen ze hun strategie nog omgooien – wat beloofd was – en zijn zulke beslissingen niet snel meer nodig. Square Enix doet het naar mijn idee niet slecht, dus daar zal het niet aan liggen.

 2.   
  smeertes's avatar

  dit was in 2012..

 3.   
  WesterW's avatar

  Daniel Z schreef, "Denk eerder door de matige cijfers van Sony, hopelijk kunnen ze hun strategie nog omgooien – wat beloofd was – en zijn zulke beslissingen niet snel meer nodig. Square Enix doet het naar mijn idee niet slecht, dus daar zal het niet aan liggen."

  Dat kan zijn en dat geldt ook zeker voor de Sony Corporation, maar met de PlayStation 3 en 4 doet de PlayStation-divisie het best wel aardig, niet? Wellicht dat het een gebrek aan cash is?
  Met Square Enix gaat het in ieder geval eindelijk ook weer okay, maar kent toch problemen in zijn thuisland. De Japanse games doen het niet ideaal en het tackelen van de grote mobiele markt daar is nogal problematisch.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Messchien wil sony van de aandelen af omdat square enix heeft aangekondigd veel meer op mobiele platformen te gaan doen, en zijn ze daar bij sony niet zo mee eens.
  En brengt natuurlijk een boel geld binnen als ze de aandelen voor minder hebben gekocht.

 5.   
  tijn80's avatar

  smeertes schreef, "dit was in 2012.."

  Nee, dit is vandaag…