Microsoft zoekt oplossing voor hoofdpijn bij dragers virtual reality-bril

Virtual reality is sinds enkele maanden explosief gegroeid. Zowel de PlayStation 4 (Project Morpheus) als de pc en mobiele apparaten (Oculus Rift) hebben hun eigen virtual reality-bril, wat betekent dat Microsoft op dit gebied nog achterblijft. Het bedrijf heeft echter laten weten dat het wel degelijk overweegt om toe te treden tot de virtual reality-markt, maar dat het eerst nog zoekt naar een oplossing voor de hoofdpijnproblemen.

Veel mensen die voor langere tijd een virtual reality-bril dragen, klagen namelijk over hoofdpijn en duizeligheid. Xbox Live-baas Larry ‘Major Nelson’ Hryb is ervan overtuigd dat virtual reality een hit kan worden, maar niet voordat het hoofdpijnprobleem opgelost is:

We’ve looked [virtual reality] and we continue to look at that and we’ll see what happens. […] [The headaches are] a hard problem to solve. You’re using technology to trick the human brain to do things it’s not supposed to do. That’s why people get headaches. We have to find the right way to do it.
Koop jij pas een virtual reality-bril wanneer je er lang mee kan gamen zonder hoofdpijn te krijgen, of neem je deze kinderziekte voor lief? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Veel mensen die voor langere tijd een virtual reality-bril dagen

  😉

  Ik heb nog nooit een dergelijk product kunnen uitproberen maar de hoofdpijn issue moet wel opgelost worden ook al ligt het wel een beetje aan wat hij ziet als een lange speelsessie. Als ik 2 uur kan spelen zonder hoofdpijn is het best prima denk ik.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik zou best z’n ding willen als je hem kan gebruiken met wat leuke spellen, maar hoofdpijn problemen moeten wel opgelost worden.

 3.   
  thijsknvb's avatar

  dat is goed nieuws want het is echt een groot probleem bij vr brillen.

 4.   
  ronineter's avatar

  Ik kan alleen lof voor deze opmerking geven. Toewel de meeste merken die dit doen al gelijk op de hype train springen zonder er bij na te denken, denken zij na over een probleem dat zeker problemen op gaat leveren bij de grote massa.

 5.   
  Noice!'s avatar

  De bril gewoon leveren met doos paracetemol… Probleem?? Oplossing!

 6.   
  3333/3333's avatar

  Vind je het gek dat mensen koppijn krijgen, je zit met je ogen slechts op 2 of 3 cm afstand van een (fel) beeldschermpje. Ik zou het dapper van Microsoft vinden als ze met alternatieven komen in plaats van die lompe brillen.

 7.   
  Leukste's avatar

  Rozaantjie schreef, "De bril gewoon leveren met doos paracetemol… Probleem?? Oplossing!"

  Ja, want paracetamol is altijd de oplossing…

  E Rommel schreef, "Vind je het gek dat mensen koppijn krijgen, je zit met je ogen slechts op 2 of 3 cm afstand van een (fel) beeldschermpje. Ik zou het dapper van Microsoft vinden als ze met alternatieven komen in plaats van die lompe brillen."

  Misschien iets met de intentietijd van de beelden doen? Of tijdens een reeks beelden een rustig moment inbouwen?
  Ik heb ook niet de oplossing ervoor klaar liggen. Maar ze gaan bij Microsoft in ieder geval proberen om er een oplossing voor te vinden.

 8.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ze proberen al iets van 20 jaar (vanaf de sega en nintendo consoles) deze soort virtual reality brillen te verkopen aan consumenten en tot nu toe zijn ze allemaal geflopt. Ik denk dus niet dat consumenten nu op eens wel zo iets hebben van “Laat ik het nu toch maar eens proberen” terwijl het dus al 20 jaar lang niet goed werkt. Voor bedrijven kan het dan misschien nog voor andere redenen van toepassing zijn op de werkzaamheden, maar het zal nog wel een lang tijd duren (of misschien wel nooit) tot de consument ook echt comfortabel in de woonkamer gaat zitten met z’n bril op.

 9.   
  Tom 2.0's avatar

  Ik krijg al koppijn van 3D gamen (wat ik dan ook werkelijk 10 minuten heb gedaan). Dit is niks voor mij.