Codemasters onthult volgende week nieuwe game

Ontwikkelaar Codemasters, die zich sinds 2011 enkel nog bezighoudt met de ontwikkeling van racegames, heeft al een tijdje niks meer van zich laten horen. Gelukkig lijkt daar binnenkort verandering in te komen

Communitymanager Lee Williams heeft namelijk op de officiële Codemasters Blog laten doorschijnen dat we volgende week een grootse aankondiging kunnen verwachten:

This week has been like the calm before the storm. Developers are getting builds ready, the PR guys are preparing PR stuff and the Community Team are busy teasing something… We’ll be back next week… and after taking a look at the weather forecast it looks like we could be in for a storm after all…
Wordt het een nieuwe DiRT, GRID of F1-game? Of komt Codemasters voor deze generatie consoles met een compleet nieuwe franchise op de proppen? Wij wachten in spanning af.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Ik hoop geen nieuwe Dirt, maar een nieuwe Collin McRea. Als eerbetoon aan deze rallylegende gewoon weer eens een echte hardcore rallygame, zonder Ken Block!

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  E Rommel schreef, "Ik hoop geen nieuwe Dirt, maar een nieuwe Collin McRea. Als eerbetoon aan deze rallylegende gewoon weer eens een echte hardcore rallygame, zonder Ken Block!"

  Helemaal correct!

  Helaas zal dit niet het geval zijn, ik heb geen vertrouwen meer in Codemaster. Ze zijn overgeslagen naar arcade achtige racegames en daarnaast hebben ze één van mijn favoriete serie compleet verneukt, namelijk Operation Flashpoint. Gelukkig heeft Bohemia Interactive de naam Operation Flashpoint Cold War Crisis + expansions verandert in Arma Cold War Assault.

  Ik heb helemaal geen vertrouwen meer in Codemasters. Dirt 1 was nog enigszins te doen, maar alles daarna…. In mijn ogen was de laatste goede rally game van Codemasters, Collin McRea 04. Dan praat je alweer over een 10 jaar oude game.

  De enige serie waar ik nog eventueel een paar euro voor wil uitgeven is F1, maar liever stopte ik dat geld in andere race simulaties.

 3.   
  3333/3333's avatar

  Sluit mij daar volledig bij aan, Codemasters is vooral bij de vorige generatie de fout in gegaan. DTM Race Driver werd het NFS-achtige GRID en inderdaad Collin McRea ’04 was echt vele malen beter dan wat er na DiRT allemaal is uitgekomen.

  De F1 games vind ik dan ook wel weer redelijk. Geen simulatie inderdaad, maar wel beter dan de games van Sony en EA die we daarvoor hadden. Maar met alternatieven op de pc als Assetto Corsa en iRacing trekt Codemasters toch echt een het kortste eind en laat ik zelfs de F1 games nog vaak links liggen.

 4.   
  PaNNa's avatar

  Eens zien wat het zal worden.

 5.   
  thijsknvb's avatar

  nice, ik hoop dat het een nieuwe ip word maar het word waarschijnlijk wel een race game.

 6.   
  Rudizo18's avatar

  Een nieuwe dirt zou wel nice zijn

 7.   
  gamepower's avatar

  laar ze maar weer eens een pure rallygame maken! voor de next-gen consoles
  waar het race het hoogtepunt is, zonder al die kwak van driften en zo….
  gewoon een deftige WK een carier mode en time attack meer heb ik niet nodig!

 8.   
  ChrisBoers's avatar

  Sorry jongens, gaat niet gebeuren. Een nieuwe DiRT zal absoluut dat driften weer bevatten, dat is namelijk veel te populair in de oosterse regionen. Die markt wil Codemasters graag (blijven) bedienen. De wereld is nu eenmaal groter dan alleen het Westen, dus om een zo groot mogelijk bereik te houden, zullen ze dat zeker niet schrappen.

 9.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik hoop geen nieuwe next-gen IP race game. 😮

  Na Forza Motorsport 5, Need for Speed: Rivals en Gran Turismo 6 in 2013 en met Driveclub, The Crew en Project CARS en naar verwachting met een nieuwe Forza en Need for Speed in 2014, zal een nieuwe next-gen IP race game van Codemasters wel heel erg goed moeten zijn, willen ze de andere race games overtreffen.