Assassin’s Creed: Comet speelt zich af in Rome?

Later dit jaar kunnen bezitters van een pc of next-gen console aan de slag met Assassin’s Creed: Unity, maar Ubisoft heeft al meermaals laten weten dat het ook de current-gen consoles nog jaren zal blijven ondersteunen met nieuwe games. Er gaan dan ook geruchten dat Ubisoft dit najaar komt met een tweede Assassin’s Creed-game, die de subtitel ‘Comet’ met zich meedraagt en enkel verschijnt voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Eerder al beweerden geruchten dat je in Assassin’s Creed: Comet als Templar speelt en nu lijkt het erop dat je de straten van Rome (on)veilig mag gaan maken. In een interview sprak Assassin’s Creed-bedenker Jade Raymond namelijk over zowel de Franse Revolutie (uit Assassin’s Creed: Unity) als het oude Rome:

But then there is an additional element of getting to relive and play a role in these pivotal moments in history. We work with historians to recreate these societies – ancient Rome, the French Revolution. And because each game is crafted in a new era, players don’t get tired of the it.
Dit nieuws zou aannemelijk zijn, aangezien Ubisoft in 2011 al middels een enquête aan enkele gamers vroeg of deze interesse zouden hebben in een Assassin’s Creed-game over “de opkomst van Caesars rijk in het oude Rome”. Bovendien zou Comet kunnen verwijzen naar Caesars Comet, een grote gebeurtenis uit de Romeinse geschiedenis waarbij een komeet rakelings langs de aarde scheerde toen Caesar stierf.

Aan de andere kant beweert Kotaku uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat Assassin’s Creed: Comet zich afspeelt in Noord-Amerika. Kotaku lijkt geloofwaardig, aangezien het eerder al vroegtijdig correcte details over Assassin’s Creed: Unity publiceerde.

Zou jij graag een Assasin’s Creed-game in het oude Rome zien? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Danielle.k's avatar

  Het oude Rome waar in het Colosseum nog gevechten werden gespeeld lijkt me enorm vet, zie me als Assassin al staan in het grote Colosseum tussen gladiatoren en leeuwen in met een schreeuwend publiek die alleen maar actie wilt zien, super vet lijkt me dat.

  Met Noord Amerika vraag ik me af welke eeuw.

 2.   
  Sa.'s avatar

  Assassin’s Creed: Ryse :p

 3.   
  420blazeit's avatar

  Zou vet zijn als ze inderdaad het oude Rome pakken als setting.

 4.   
  Moodey's avatar

  alweer rome? lekker nieuw dit. AC brotherhood heeft zich er al afgespeeld

 5.   
  420blazeit's avatar

  Moodey schreef, "alweer rome? lekker nieuw dit. AC brotherhood heeft zich er al afgespeeld"

  Dat was het Rome van de Renaissance, dit is als het goed is het oude Rome, van de Romeinen dus.

 6.   
  MikeGevers's avatar

  Lijkt me zeker vet, een AC in Ancient Rome. Liefst wel op PC. En het lijkt me sterk dat Comet het spelen als Templar en de setting van Caesars dood combineert: Caesar stierf in 44 voor Christus en de Templars zijn toch écht een christelijke organisatie 😛

 7.   
  Hillianii's avatar

  Vet!!

  Ik zou zeker weten in ancient rome willen spelen kunnen we ook nog eens zien hoe de Romeinen vroeger leefden 🙄

 8.   
  Daan's avatar

  Assassin’s Creed en Romeinen? Ik zeg doen! 🙂

 9.   
  Connorkill's avatar

  hmm dan moeten ze wel flinke aanpassingen maken in het vechtsysteem omdat er nu schilden bijkomen. En tsja een romein zonder schild kan écht niet 🙂

 10.   
  LightFasher's avatar

  Lijkt mij leuk, het blijven natuurlijk geruchten.

 11.   
  Musicman88's avatar

  Is het al te vroeg voor een pre-order?
  Dat zie ik wel zitten tussen de Romeinen rondrennen. 😀

 12.   
  Goldcobra's avatar

  Connorkill schreef, "hmm dan moeten ze wel flinke aanpassingen maken in het vechtsysteem omdat er nu schilden bijkomen. En tsja een romein zonder schild kan écht niet 🙂 "

  Een Assassin zonder schild wel

 13.   
  Connorkill's avatar

  Goldcobra schreef, "

  ”Connorkill” schreef, "hmm dan moeten ze wel flinke aanpassingen maken in het vechtsysteem omdat er nu schilden bijkomen. En tsja een romein zonder schild kan écht niet 🙂 "

  Een Assassin zonder schild wel"

  word tog wel lastig met freerunnen 😛

 14.   
  MisterMDW's avatar

  Liever Rome dan Noord-Amerika ! 😀

 15.   
  HWSHHZ's avatar

  Ben je dan een Assassin of een Templar?? K heb eigenlijk weinig zin om als Templar te spelen… 🙁 😕

 16.   
  thijsknvb's avatar

  aih ik wou eerst echt heel graag een ac in het romeinse rijk maar ik heb alleen een pc :(.

 17.   
  GirlPredator010's avatar

  ja lijk me wel leuk

 18.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Laat me alsjeblieft een Galliër zijn, getraind door Panoramix om de Romeinen eens lekker te grazen nemen! Ik bedoel die gast kan er zo mee door als een assassin met z’n witte gewaad, rode cape en gouden snoeimes waarmee hij maretakjes afsnijd (maretakjes ja vast, geloof je het zelf..)