Next-gen Borderlands mogelijk nog jaren van ons verwijderd

Gisteren onthulde Gearbox een gloednieuwe Borderlands-game die de naam The Pre-Sequel met zich meedraagt. Dit was voor veel fans reden tot enthousiasme, maar enkele gamers waren ook teleurgesteld omdat het spel enkel verschijnt op de pc en current-gen consoles. Volgens Gearbox-baas Randy Pitchford is daar een goede reden voor: er zijn momenteel te weinig next-gen consoles in omloop om de ontwikkeling van een nieuwe Borderlands-game te rechtvaardigen.

Pitchford betwijfelt of er op de next-gen consoles vraag is naar Borderlands:

There are fewer Xbox Ones and PlayStation 4s than we sold copies of Borderlands 2. I don’t think I would have to stretch far to suggest that there’s probably a lot of demand for more Borderlands. If you imagine where that demand lives, it lives on the Xbox 360, PS3 and on PC. We don’t know to what extent it’ll live on the next-gen.
Volgens Pitchford kan het nog wel een paar jaar duren voordat Borderlands zijn opwachting zal maken op de PlayStation 4 en Xbox One:
[Borderlands] may not be feasible on next-gen for a few years. I imagine over time – you know, maybe by the time we get to third or fourth Christmas – there will be enough of an install base. I mean currently, between PS3 and Xbox 360, there’s over 150 million installed units worldwide.
Ben jij blij dat Borderlands: The Pre-Sequel enkel naar de pc en current-gen-systemen komt, of had je liever een volwaardige next-gen-game gezien? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Ik vind dit wel slecht om de fans die een next-gen hebben daar de game niet voor beschikbaar te maken.
    De meeste next-gen zijn nu ook ports van de pc versie van de game, zouden ze hier ook kunnen doen.

  2.   
    gamepower's avatar

    ik zit niet op een nieuwe borderlands te wachten, maar als elke studio zo zal denken, gaan er natuurlijk niet zoveel next- gen consoles verkocht worden…. games zijn een reden om een om console aan te kopen… ze moeten wel nog enkele jaren de ps3 en de xbox 360 blijven ondersteunen, maar ze moeten ook stilletjes aan beginnen afbouwen! met games te maken enkel voor de next-gen, dat spoort aan om de aanschaf te overwegen tot aankoop van een nieuwe console

  3.   
    Hitman047's avatar

    Een game ontwikkelen voor next gen consoles is natuurlijk niet gratis, en ik neem aan dat ze een beperkt budget hebben gekregen van 2K: Het is daarom het een óf het ander.

    Het grootste gedeelte van de Borderlands spelers zal een current gen console hebben; Niet iedereen van die groep heeft inmiddels een next gen console. Zet daar tegenover het aantal mensen dat wel een next-gen, maar geen current gen console (meer) heeft. Op zich een logische beslissing: Het aantal potentiële klanten op de current gen is, in ieder geval voor Borderlands, nu eenmaal een stuk groter.

    Overigens zal het me niets verbazen als er uiteindelijk nog een next-gen port verschijnt. Maar dat zal er een beetje van af hangen hoe de game het doet, en hoe hard de nieuwe consoles verkopen.