Blizzard vraagt handelsmerk aan voor Overwatch

Blizzard heeft een handelsmerk aangevraagd voor de naam Overwatch. Uit het bijbehorende document blijkt dat deze naam gebruikt zal worden voor “computergames en gerelateerde merchandise”.

Het handelsmerk is op 1 april aangevraagd, maar werd nu pas gespot. Een vacature op Blizzards website heeft mogelijk te maken met Overwatch. In de vacature laat Blizzard weten op zoek te zijn naar een lead producer voor een nieuwe game met een ontwikkelproces dat geïnspireerd is door Hearthstone:

With Hearthstone, Blizzard has revived its tradition of creating small and nimble game teams and we are following in those footsteps. As part of our team, you will join in the leadership of a small but mighty band of developers and exert your talents to help craft our processes, organization, goals and execution.
Mike Booth, de designer van Left 4 Dead en Counter-Strike die nu werkt voor Blizzard, tweette in december al over deze vacature. Mogelijk werkt hij dus aan dit mysterieuze “Overwatch”.

Blizzards verwijzingen naar Hearthstone wijzen erop dat Overwatch ook een free-to-play game zal worden. Tegelijkertijd dient opgemerkt te worden dat de kans bestaat dat de game in de vacature en Overwatch twee totaal verschillende projecten zijn. We hopen snel meer duidelijkheid te krijgen.

 1.   
  Leukste's avatar

  Ik dacht met “Overwatch” eerder aan Origin zijn Need For Speed Network. Waar bij NFS: Rivals van Overwatch gebruik wordt gemaakt.
  We gaan wel zien waar Blizzard mee komt in de toekomst.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Gezien de achtergrond van de team-lead, het soort mensen wat Blizzard momenteel zoekt, en de manier waarop het project wordt omschreven in de verschillende vacatures, denk ik dat het een competitieve multiplayer shooter zal worden.