Borderlands: The Pre-Sequel officieel aangekondigd voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc

Maandag verscheen al het gerucht dat er een ‘pre-sequel’ van Borderlands in de maak is bij 2K Australia en nu is dit officieel bevestigd door de uitgever. De game speelt zich af tussen Borderlands en Borderlands 2 in en vertelt het verhaal over de opkomst van Handsome Jack, de grote schurk in Borderlands 2.

In de game kan je spelen met Athena The Gladiator, Wilhelm The Enforcer, Nisha The Lawbringer en niemand minder dan Claptrap the Fragtrap. Het spel speelt zich deels af op de maan en dit brengt belangrijke gameplay-elementen met zich mee. Zo is er op de maan natuurlijk geen atmosfeer en dus geen zuurstof, waardoor je rekening moet houden met de voorraad zuurstof die je nog hebt. Uiteraard kan je dit ook in jouw voordeel gebruiken, want ook vijanden hebben zuurstof nodig. Een welgemikt schot waarmee je de helm van een tegenstander perforeert, kan dus al voldoende zijn om die opponent het loodje te laten leggen.

Niet alleen speelt zuurstof een rol op de maan, er is ook minder zwaartekracht waardoor je hoger kunt springen. Daarnaast heb je ook nog eens de beschikking over een jetpack, deze moet je echter verstandig gebruiken, want het apparaat vreet zuurstof en dat is nog altijd essentieel om in leven te blijven. Een andere nieuwe toevoeging is het cryo-effect, kogels van wapens die hierover beschikken vertragen vijanden en laten ze uiteindelijk zelfs bevriezen.

[SCREENSHOTS]

Borderlands: The Pre-Sequel! verschijnt in het najaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Randy Pitchford, baas van Borderlands-ontwikkelaar Gearbox, laat weten dat men hiervoor gekozen heeft omdat veel PlayStation 4- en Xbox One-bezitters nog wel over een PlayStation 3 of Xbox 360 bezitten, maar dat dit omgekeerd niet het geval is. Op deze manier bereikt men dan ook het grootste publiek bereiken:

It’s not free to build a game for next-gen. So when we decide where to spend our resources, we want to spend all of the attention we can on the game itself.

If you try to image the set of Borderlands players who have already upgraded, that’s not 100 per cent. But if you try to image the set of Xbox One or PS4 owners who do not have an Xbox 360 or a PS3, the difference there is so close to nil you can’t make a business rationalisation around that.

  1.   
    Basman01's avatar

    AWESOME!!!! 😀

  2.   
    Hitman047's avatar

    Vind het toch knap dat 2K Australia een game als deze in ~1,5 jaar weet te maken. Blijkbaar is de studio toch een stuk groter dan ik dacht?

  3.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Gaat geweldig worden!:)

    Hopelijk wordt het een grote game en niet een standalone DLC net als Assassin’s Creed: Brotherhood en Assassin’s Creed: Revelations, want ik krijg weer zin om net als in Borderlands 2, ook in dit deel me meer dan 100 uur te vermaken! 😀

  4.   
    R1chardTM's avatar

    Hopelijk wordt dit niet een te korte of afgerafelde game. Ik ga nu gewoon uit van het positieve en zet het spel direct op mijn wishlist. Co-op á gogo!

  5.   
    3333/3333's avatar

    Domme vraag misschien, maar wat bedoeld men met een pre-sequel? Een voor én na vervolg?

  6.   
    Hitman047's avatar

    E Rommel schreef, "Domme vraag misschien, maar wat bedoeld men met een pre-sequel? Een voor én na vervolg?"

    In feite wel. De game speelt zich af na Borderlands 1, en voor Borderlands 2. Dus voor het vervolg.

    Officieel heet zoiets een ‘Interquel’.

  7.   
    ShadyXL's avatar

    Ik ben wel benieuwd naar hoe het spel gaat voelen zonder zwaartekracht en zuurstof.

  8.   
    Goldcobra's avatar

    ShadyXL schreef, "Ik ben wel benieuwd naar hoe het spel gaat voelen zonder zwaartekracht en zuurstof."

    Zonder zwaartekracht? 😛

  9.   
    fabiankok's avatar

    euhm, je kan spelen als claptrap? supervet, maar die heeft toch geen zuurstof nodig? o.o

  10.   
    WesterW's avatar

    fabiankok schreef, "euhm, je kan spelen als claptrap? supervet, maar die heeft toch geen zuurstof nodig? o.o"

    Wellicht dat dit feit juist een van zijn unieke eigenschappen is, maar dat hij dan niet kan vliegen ofzo? 😉