Alle pc-versies Watch_Dogs vereisen Uplay

Ubisoft heeft bevestigd dat de pc-versie van Watch_Dogs verplicht geactiveerd moet worden via Ubisofts Uplay-service. Alle pc-versies, inclusief die gekocht worden via Steam, vereisen het dat spelers inloggen via Uplay om de game te activeren. Een woordvoerder van Ubisoft vertelde:

Like some of our other AAA releases, including Far Cry 3, Splinter Cell Blacklist, and Assassin’s Creed IV Black Flag, Watch Dogs will be available on Steam and will leverage Uplay to support the games services.
Eerder dit jaar was South Park: The Stick of Truth juist nog een “Steam-game met Steam-achievements”.

Uplay heeft tot veel discussies geleid sinds de dienst werd gelanceerd naast Assassin’s Creed 2 in 2009. Toch zijn er sinds die tijd veel restricties verdwenen, waaronder de beruchte eis dat spelers altijd online en verbonden moeten zijn met Uplay om een game te spelen. Inmiddels vereisen de meeste Uplay-games simpelweg een éénmalige activatie.

Benieuwd of jouw pc straks Watch_Dogs aankan? Bekijk dan de systeemeisen van Watch_Dogs.

 1.   
  morkop006's avatar

  en daar zat waarschijnlijk niemand op te wachten 😛

 2.   
  fabiankok's avatar

  Gelukkig werkt uplay geweldig, is het snel, en totaal geen onnodig gezeik waar we niet op zitten te wachten.
  *zucht*

 3.   
  NoFearz's avatar

  Ik laat de cloud functie uitstaan want ik heb al met twee spellen gehad dat de savegames verwijderd worden wanneer ik switch tussen laptop en desktop.

 4.   
  JohnnyBNL's avatar

  Ik vind het niet erg om Uplay te gebruiken, als het werkt naar behoren.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Uplay en werken naar behoren? Hahahaha, dat is een goeie grap.

  Kan Anno 2070 met expansion packs niet meer spelen, ultieme trage verbinding (ligt niet aan m’n internet, ik heb 150mbits, poorten zijn ook geopend), cloud savegames werkt niet, ontiegelijke trage en vage support (kreeg als antwoord dat ik moest proberen om Anno 2070 opnieuw aan te schaffen…), Splinter Cell Blacklist nog altijd Multi-player problemen. Bij iemand anders kwam steeds in beeld dat hij Splinter Cell Blacklist moest kopen als hij Multi-player wilde spelen, terwijl deze gewoon via Uplay was gekocht. Single-player deed het wel!

  Internet staat ook vol met games die het niet doen, trage connecties en andere vage dingen.

  Voor mij geen Watch Dogs meer, heb al veel gezeik gehad om andere games draaiend te krijgen op Uplay.
  Steam slaat ook weer volledig de plank mis, want nergens op Steam staat dat Uplay verreist is. Dit staat wel bij elke andere Ubisoft game…

  http://store.steampowered.com/app/243470/

  EDIT: Ondertussen hebben ze de info pagina aangepast, het staat nu in het klein onder talen, rechter kant.

 6.   
  WoKingNL's avatar

  Wat deadseye zegt over trage connecties is zeker waar, ik heb ook 150mbit down en haal nog net soms de 2mb/s bij uplay, was echt super kut om splinter cell blacklist te installen 🙁

 7.   
  Leukste's avatar

  Dit zou nou een goede 1 april grap zijn geweest. Spijtig genoeg is dit dus de waarheid voor de PC bezitters. Dat vind ik wel zeer sneu voor de mensen die al uitkeken naar deze game. En er hierdoor vanaf gaan zien.

  Gelukkig was ik al van plan hem voor een console aan te schaffen. Maar wie weet wordt ook voor die versies nog wat onverwachts onthuld. Ik houd mijn vingers gekruist.

 8.   
  3333/3333's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Uplay en werken naar behoren? Hahahaha, dat is een goeie grap."

  Inderdaad, ik installeer die rotzooi niet meer op mijn pc. Zet mijn ubisoft boycott voort, wat een rotbedrijf.

 9.   
  Goldcobra's avatar

  Geweldig. Ik weet zeker dat iedereen daar extreem blij mee is