GN Poll: Wat wil jij maximaal betalen voor een virtual reality-bril?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Inmiddels hebben we al ruim vier maanden met de PlayStation 4 kunnen stoeien en ook de geïmporteerde Xbox One’s zijn al geruime tijd in de winkelrekken te vinden. Er zijn al flink wat games verkrijgbaar voor deze apparaten, waaronder Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4, Killzone: Shadow Fall, Metal Gear Solid: Ground Zeroes, Titanfall en inFAMOUS: Second Son. Vind jij de next-gen line-up tot nu toe tegenvallen, of ben je tevreden? Uit de poll blijkt dat het overgrote deel van de bezoekers inderdaad teleurgesteld is; ruwweg één derde vermaakt zich prima met het huidige aanbod. Een greep uit jullie reacties:

Sub-Zeuro:

Door gebrek aan genoeg geld en de nu nog geringe aanbod van AAA+ games, ben ik via marktplaats Call of Duty Ghost tegengekomen en tot een aankoop overgegaan. Een game die ik normaal niet zo snel zou kopen.
Ik was aangenaam verrast door de actievolle singleplayer die van de land, zee tot hoog in de lucht bij de ISS en een sateliet. Vorige week net de film Gravity gekeken, dus deze game kwam zeer gepast, lol. Eindelijk weer een leuke COD singleplayer.

Bij het spelen van de game op de X1 zag ik wel de potentie van de nextgen consoles. Het kán echt geweldig worden. Ik voorzie zoveel tofs zoals mooie en realistische omgevingen, gezicht animatie en karakters en ook belangrijk de verbetering in gameplay. Op dit moment moeten we nog wel een tijdje wachten op dat soort games, maar ze zullen zeker komen!

gamepower:
ik ben het gedeeltelijk oneens, voor de xbox one zijn er momenteel volop games, ik heb mijn xbox one van 22 november, en heb me nog geen min verveeld met deze console game zoals ryse, dead rising 3, forza 5 killer instinct, titanfall die excl zijn de console van MS! ( dit zonder de MP games)
voor sony daar in tegen, ik moet eerlijk zeggen dat ik spijt heb van deze aankoop, ik heb er 1 excl voor kunnen kopen ( killzone) er zijn er nog een paar maar dit zijn geen toppers! of zijn niet mijn stijl

dit geeft het er ook toe geleid dat ik nu de xbox one als hoofdconsole heb genomen in huis en dus de MP games koop voor de xbox, met gevolg dat mijn ps4 nu stof staat te happen, hij staat mooi tussen mijn andere consoles en ben er trots op hem te hebben, maar ook niet meer dan dat!

ShadyXL:
Het valt voor mij tegen. Er zijn games uitgesteld en tuurlijk vind ik het jammer, maar aan de andere kant is het wel beter zo. Dan kunnen ze de games in ieder geval wat meer oppoetsen. Wat ik het meeste vond tegenvallen was het aantal AAA-titels. Ik had meer verwacht.
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Facebook heeft Oculus Rift opgekocht voor 2 miljard dollar en ook Sony komt nu met zijn eigen virtual reality-bril. Het moge duidelijk zijn: virtual reality is hot. Oculus Rift en Sony hopen dat consumenten straks massaal hun brillen gaan kopen, maar voor veel gamers zal dit afhangen van het prijskaartje. Daarom vragen wij ons af: wat heb jij maximaal over voor een virtual reality-bril? Laat het ons weten door antwoord te geven op de poll van deze maand:

Wat wil jij maximaal betalen voor een virtual reality-bril?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  noah81's avatar

  70 euro is vind ik wel genoeg. Al denk ik dat ze zeker wel 200 gaan kosten als je ziet hoeveel je al voor een headset of van die stuurtjes moet betalen…

 2.   
  squidgyboy's avatar

  ik heb de Oculus Rift al… heb er 270 euro voor betaald…. 8)

 3.   
  ShadyXL's avatar

  (null)

 4.   
  thijsknvb's avatar

  300 want meer is echt overdreven omdat je daar een next gen console gaat kopen. Maar ik ga voorlopig geen vr bril kopen omdat er geen goede is voor de pc en ik vertrouw facebook niet met de oculus rift.

 5.   
  )GN(-Erik's avatar

  € 0,00 !! 🙂

 6.   
  Danielle.k's avatar

  Ligt eraan hoe goed hij werkt en dat je er geen barstende koppijn van krijgt na 15 minuten.

  Als hij erg goed werkt en dat je waar voor je geld krijgt dan doet het prijskaartje er niet echt toe vind ik.

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  Het ligt puur eraan hoeveel games het gaan ondersteunen die ik leuk vindt om te spelen. Wanneer dit niet het geval is, geef ik geen rooie cent eraan uit. Mocht het wel zo zijn, dan ben ik bereid om “flink” bedrag neer te tellen.

 8.   
  Sub-Zeuro's avatar

  max 300 zonder hoofdpijn…al denk ik ergens wel dat het persoonsgebonden kan zijn qua hoeveel hoofdpijn je ervan kan krijgen. net zoals hert geval is met 3d op tv. Sommige mensen stellen zich ook snel aan… 🙄

 9.   
  Goldcobra's avatar

  Tja, dat hangt natuurlijk af van verschillende factoren.
  Allereerst moeten er wel Triple A titles voor uit worden gebracht. Misschien gebeurt dat later wel, maar nu zie ik dat niet echt gebeuren (net als bij Kinect/PS Move: er komen waarschijnlijk wel een paar games die het hebben en een paar ”demo games”, maar over het algemeen gebruikt de ”hardcore” gamer ze niet echt, en is het nergens echt van grote toegevoegde waarde).

  Ook moet het natuurlijk goed werken, en daarmee bedoel ik vooral dat het de bewegingen zeer precies moet opvatten, en moet het een beetje smooth zijn, anders is het net als spelen met een half kapotte muis en een slechte framerate.

  Als laatste moet het natuurlijk niet schadelijk voor je gezondheid zijn (ik kan me voorstellen dat als het niet goed werkt, je er hoofdpijn van kunt krijgen).

  Als dit alles het geval is, zou ik bereid zijn er zo’n 150-200 euro aan uit te geven. >€300 is me iets te veel, want daar kun je met gemak een decent GPU (bijvoorbeeld een 770) of bijna een nieuwe console van kopen