Sony komt met high-res Blu-ray speler

De BDP-S7200 is het nieuwe topmodel in de lijn Blu-ray spelers van Sony. Het bedrijf maakte vandaag de complete lijst met specificaties vrij en vertelde daarnaast uitgebreid over de kwaliteiten van het apparaat. Zo is er onder meer een 4K-upscaler in het apparaat verwerkt dat voor prachtige plaatjes zal zorgen op je beeldscherm.

De BDP-S7200 is de eerste Blu-ray Disc-speler van Sony die Super Audio CD’s met hoge resolutie geluidsbestanden kan afspelen. Elke noot zal nu nog duidelijker door je speakers klinken. Ook wanneer je naar internetvideo’s of lage resolutie MP3-nummers geluisterd wordt, geeft de digitale geluids-upscaler van Sony muziek een natuurlijke boost, waardoor midden en hoge frequenties worden hersteld die in sterk gecomprimeerde bestanden verloren zijn gegaan.

Zoals gezegd zit er ook een 4K-upscaler verwerkt in het apparaat waardoor vier keer meer details dan bij Full HD worden weergegeven. Voor het beste resultaat heb je dan echter wel een 4K-televisie nodig. Dankzij professionele ruisonderdrukking van de zeer snelle Dual Core-processor worden ook scherpere beelden, rijke structuren en natuurlijke kleurgradaties weergegeven.

Natuurlijk is er via de BDP-S7200 ook toegang tot het internet, zo kun je binnen je eigen leefomgeving zowel via de kabel als via de verbeterde Wi-fi-functie video’s en muziek simpel naar je televisie streamen. Via het Sony Entertainment Network heb je toegang tot verschillende diensten als YouTube en Netflix.

Wanneer deze high-res Blu-ray speler in Nederland te verkrijgen is is nog niet precies bekend. Naar verwachting zal de adviesprijs rond de €269,00 liggen. Hebben jullie dit geld over voor een Blu-ray speler? Of kopen jullie er liever één voor een iets goedkopere prijs?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren