Origin gaat digital-only vanaf 4 april

Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat het de service Origin aan gaat passen, waardoor er vanaf 4 april alleen nog maar digitale games aan te schaffen zijn. Het bedrijf past deze strategie toe, omdat er bij de consument een gebrek aan interesse zou zijn voor fysieke producten.

EA meldt dat er voor de 99 procent van de consumenten niets verandert, aangezien dat percentage al alleen maar digitaal Origin-games aanschaft. Als je dus bij die één procent hoort die nog wel fysieke games via Origin koopt, dan heb je vanaf 4 april toch echt pech. Echter, EA is er ook voor deze klanten om de overgang naar de digitale diensten zo fijn mogelijk te laten verlopen.

What does this mean for you? If you’re among 99% of our users, absolutely nothing. Your shopping experience hasn’t changed one single bit. But if you’re that 1% who still desires a physical collection, we want to let you know that Origin won’t be able to fulfill that need beginning April 4th. We’ll still be here when you transition your gaming habits to the wonders of digital downloads.
Is dit jammer of alleen maar een logische stap in de markt?

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Ik was een paar jaar terug 100% van dat ik liever fysieke doosjes zou willen hebben en dat ik dat zou blijven kopen.
  Fast forward een paar jaar en ik heb een steam library van 300 games en koop vrijwel geen boxed games meer (Behalve voor consoles dan aangezien die prijzen voor digitaal ongunstiger zijn. Uiteindelijk komt het gewoon doordat de digitale prijzen voor pc games veel beter zijn dan de fysieke en uiteindelijk 2 digitale games kopen voor de prijs van 1 fysieke is toch een goede trade-off denk ik zo. Geen rare zet van EA

 2.   
  G-6's avatar

  Dus blijkbaar 1% van de EA games op de PC in de winkel gekocht, dat zal toch wel meevallen?

  Qua PC begin ik langzaam ook wel alleen maar digitaal te kopen maar op de consols doe ik het liever nog op disk omdat de prijzen in de meeste gevallen duurder zijn.

 3.   
  Jesitim's avatar

  1 april-grap? Er worden echt nog veel fysieke exemplaren gekocht, het wordt minder maar om iedereen te verplichten digitaal te kopen. Da’s toch onzin, dan heeft EA een monopolie op zijn eigen producten, nooit meer goedkoper in de winkels. EA bepaalt de prijs, en betalen zal je.

 4.   
  ShadyXL's avatar

  Jesitim schreef, "1 april-grap? Er worden echt nog veel fysieke exemplaren gekocht, het wordt minder maar om iedereen te verplichten digitaal te kopen. Da’s toch onzin, dan heeft EA een monopolie op zijn eigen producten, nooit meer goedkoper in de winkels. EA bepaalt de prijs, en betalen zal je."

  Je kunt volgens mij gewoon nog steeds fysieke discs in de winkels halen. Als ik het goed heb begrepen gaat de digital-only gedoe alleen over kopen via Origin zelf, dus dan zou je als het goed is gewoon de Intertoys in kunnen lopen om een fysieke EA spel te kopen.

 5.   
  Hitman047's avatar

  Het was mogelijk om, via Origin, fysieke exemplaren van games te kopen. Bijna niemand die dat wist en nog minder mensen maakten er ook daadwerkelijk gebruik van.

  Voor de retail veranderd er natuurlijk niets. EA games zitten nog steeds in doosjes en de doosjes zullen nog gewoon in de winkel komen te liggen. 😉

 6.   
  soldierarjan's avatar

  Op pc doe ik bijna alles digital-only maar op me consoles alles met een doosje of moet op handheld zijn dat meer doosje nog.

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Het was mogelijk om, via Origin, fysieke exemplaren van games te kopen. Bijna niemand die dat wist en nog minder mensen maakten er ook daadwerkelijk gebruik van.
  Voor de retail veranderd er natuurlijk niets. EA games zitten nog steeds in doosjes en de doosjes zullen nog gewoon in de winkel komen te liggen. 😉 "

  Klopt jij beschrijft het goed 🙂