Nvidia Shield krijgt meer streaming functies, Portal en een prijsdaling

Nvidia’s eigen draagbare gameconsole, de Nvidia Shield, gaat in de aanval. Het krachtige Android-apparaat is nog niet te koop in Nederland, maar de hype lijkt in Amerika gestaag te groeien. De Shield was al in staat om volwaardige games op een draagbare handheld te spelen maar nu krijgt de kleine gamecomputer ook een aantal nieuwe streaming functies. Ook werd aangekondigd dat gedurende de maand april de Nvidia Shield geen 300 dollar zal kosten, maar slechts 199 dollar.

Eerder was het al mogelijk om games van je pc naar het scherm op de Shield te streamen, maar Nvidia breidt verder uit. Binnenkort kan de Shield ook naar een groter scherm, zoals een TV streamen en wordt het daarnaast mogelijk om ook buitenshuis je pc-games door te stromen naar de handheld. Daarnaast wordt er gewerkt aan Bluetooth-toepassingen, waardoor je ook een muis en toetsenbord draadloos aan zou kunnen sluiten op de miniconsole.

Naast alle technische bombarie rondom Nvidia’s Shield liet de fabrikant ook weten dat de puzzelklassieker van Valve, Portal, binnenkort ook speelbaar zal zijn op de Android-handheld.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Ik zie nog steeds het nut niet echt van dit ding, pc games spelen op zo’n mini schermpje lijkt me vrij “meh”. Daarnaast lijkt me de streaming optie useless als je onderweg bent 🙁

 2.   
  Kill Gamer 01's avatar

  De Nvidia Shield ziet er erg mooi uit maar ik zelf zou toch liever een Xboxhandheld willen zien. Een Xbox One controller waar een scherm aan vast zit en dat je aan de zijkant van het scherm een Xbox One disc stopt en vervolgens die game kan spelen. Hier alvast mijn snelle schets van een Xbox handheld: 😉

  http://www.imgdumper.nl/uploads7/5334aac6d6861/5334aac67f9d6-Xbox_vs_Nvidia.jpg

 3.   
  Tom's avatar

  Ik teken voor dat prototype!