Wii U, PlayStation 3 en Xbox 360 niet krachtig genoeg voor Batman: Arkham Knight

Tijdens een interview met NowGamer wist Dax Ginn, brand marketing producer van Rocksteady Studios, te verklaren waarom het recentelijk aangekondige Batman: Arkham Knight alleen voor next-gen consoles verschijnt. Volgens de beste man heeft dit te maken met de Batmobile, die een prominente rol zal spelen in de game. Om dit voertuig op technisch vlak mogelijk te maken, is namelijk veel kracht vereist.

De exclusiviteit komt uiteindelijk voort uit de volgende vraag:

What do we have to do to make the Batmobile work?
Ginn verklaart verder:
It was the one thing we hadn’t done. Once we decided we were going to commit to the Batmobile, all these other technical decisions were made for us.

We knew that we had to do it right – the imagination of the experience of driving the Batmobile that people have is that it’s fast, that it’s destructive, it’s kind of a tank in Gotham City, but it’s also highly technical – all of those things can only be done on next-gen.

Toen de producer gevraagd werd of de game simpelweg niet had gewerkt op de Xbox 360 en PlayStation 3 zei hij het volgende:
Not in the way that people imagine it. It’s the power fantasy of driving this legendary vehicle; if it can only do a top speed of 25 mph that’s not the power fantasy and that’s why we couldn’t have done that previously.
De Wii U behoort dientengevolge ook tot het lijstje met niet geschikte consoles, waarbij als verklaring wederom de technologie gegeven wordt.
We have to make our technology choices specifically with reference to the gameplay objectives that we want, so we choose the platforms that are going to give us that.
Zijn jullie tevreden met de exclusiviteit of hadden jullie graag een versie van de game willen zien op de oudere consoles?

 1.   
  djTheHague's avatar

  Als de game er op de PlayStation 4 straks inderdaad zo fantastisch uit komt te zien maakt het mij niet zoveel uit.

 2.   
  Noice!'s avatar

  Ik denk persoonlijk dat niet de hardware, maar de verkoopcijfers van de Wii U niet krachtig genoeg. Als ik bekijk wat Nintendo er zelf uit weet te persen, dat is niet misselijk.

 3.   
  tijn80's avatar

  Rozaantjie schreef, "Ik denk persoonlijk dat niet de hardware, maar de verkoopcijfers van de Wii U niet krachtig genoeg. Als ik bekijk wat Nintendo er zelf uit weet te persen, dat is niet misselijk."

  Dat lijkt me niet de hoofdreden. De WiiU is qua hardware geen nexGen te noemen. Daarom wordt hij ook samen met PS3 en XBOX360 genoemd: dat is de klasse waarin hij hoort.

  Wel vet. Ik heb wel zin in een echte nextgen game zoals batman op mijn PS4 🙂

 4.   
  ShadyXL's avatar

  Ik vind het niet erg. Als ze niet alles uit een game kunnen halen zoals ze dat zouden willen is het, naar mijn mening, juist veel beter om het gewoon niet op de last-gen te doen. Grafische stapje terug met alle features erin houden zou ik nog wel ok tegen kunnen zeggen, maar als de belangrijke en toffe features niet gebruikt kunnen worden kun je het beter gewoon niet doen.

 5.   
  gamepower's avatar

  ik vind het niet erg, ik game enkel nog op mijn xbox one!
  eigenlijk wel goed nieuws voor de xbox one en de ps4 bezitters!
  dan word Batman de eerste echte MP nex-gen game! ik ben alvast zeer benieuwd hoe het voelt om met de batmobiel rond te scheuren 😉

 6.   
  Noice!'s avatar

  tijn80″][quote=”Rozaantjie schreef, "Ik denk persoonlijk dat niet de hardware, maar de verkoopcijfers van de Wii U niet krachtig genoeg. Als ik bekijk wat Nintendo er zelf uit weet te persen, dat is niet misselijk."

  Dat lijkt me niet de hoofdreden. De WiiU is qua hardware geen nexGen te noemen. Daarom wordt hij ook samen met PS3 en XBOX360 genoemd: dat is de klasse waarin hij hoort.
  Wel vet. Ik heb wel zin in een echte nextgen game zoals batman op mijn PS4 :)[/quote]

  “dat is de klasse waarin hij hoort.”… Duidelijk de uitspraak van een non Wii U bezitter. Top HD graphics en fps zo smooth als de billen van een baby. De Wii U is in alles next gen, behalve in hype.

 7.   
  Thabigmanx's avatar

  gewoon nee
  Lees dit eens op je gemak
  http://www.extremetech.com/gaming/175052-the-wii-u-is-dead-in-its-current-form-admits-nintendo-but-what-now
  De Wii U is gewoon niet ”Next Gen” Het was een geweldig apparaat geweest mits ze wat betere hardware erin geduwd hadden

 8.   
  tijn80's avatar

  Rozaantjie schreef, "

  ”tijn80″ schreef, "[quote=”Rozaantjie”].."

  Dat lijkt me niet de hoofdreden. De WiiU is qua hardware geen nexGen te noemen. Daarom wordt hij ook samen met PS3 en XBOX360 genoemd: dat is de klasse waarin hij hoort.
  Wel vet. Ik heb wel zin in een echte nextgen game zoals batman op mijn PS4 :)"

  “dat is de klasse waarin hij hoort.”… Duidelijk de uitspraak van een non Wii U bezitter. Top HD graphics en fps zo smooth als de billen van een baby. De Wii U is in alles next gen, behalve in hype.[/quote]
  Met klasse bedoel ik de kracht van de console. XBox One en PS4 zijn aardig aan elkaar gewaagd qua specs, de WiiU is beter vergelijkbaar met de specs van PS3 en Xbox360. Dat de games er vloeiend op afspelen en er mooi uitzien staat daar los van. Dat zijn de games op de PS3 en Xbox360 namelijk ook. Bij nextGen games verwacht ik dat de WiiU vaker buiten de boot gaat vallen.