EA kijkt voor Star Wars naar de succesvolle Batman: Arkham-games

De succesvolle Batman: Arkham-games, waarvan Batman: Arkham Knight dit jaar verschijnt voor de next-gen consoles en pc, zijn voor Electronic Arts de reden om die serie als voorbeeld te nemen voor de nieuwe Star Wars-games waar het bedrijf mee op de proppen zal komen. Dit zegt Andrew Wilson, de baas van EA.

What Warner Bros. did with Batman was take the core roots of that IP and manifest that inside the walls of Gotham City and delivered an interactive experience that had real ties to what you would see in the films and what you had read in the comics, while having its own life because it could provide such deep and more immersive storylines.
Het is volgens Wilson belangrijk terug te keren naar de roots van Star Wars. Hierbij is het mogelijk alles weer van de grond af aan op te bouwen, omdat EA een deal heeft gesloten met Disney, die de licentie van Star Wars in handen heeft. Daarbij hoeven de games niet per se het verhaal van de films te volgen, maar zijn er volledig nieuwe verhalen te vertellen in het universum.
When we look at the Star Wars properties that’s how we’re looking at it. We’re not trying to build a game that replicates the storyline of any particular film.
Vooralsnog weten we alleen waar DICE aan werkt, namelijk dat het bedrijf Star Wars: Battlefront in ontwikkeling heeft. Ook Visceral Games is met een Star Wars-titel bezig, maar welke is nog niet bekend.

  1.   
    djonnieboy97's avatar

    Hopen op een ps4 game van start wars dan wil ik hem zeker hebben grote star wars fan 😀

  2.   
    Daniel Z's avatar

    ”djonnieboy97″ schreef, "Hopen op een ps4 game van start wars dan wil ik hem zeker hebben grote star wars fan :D"

    Star Wars: Battlefront komt volgend jaar ook gewoon naar de PlayStation 4 😉

  3.   
    Tadao's avatar

    Daniel Z schreef, "

    ”djonnieboy97″ schreef, "Hopen op een ps4 game van start wars dan wil ik hem zeker hebben grote star wars fan :D"

    Star Wars: Battlefront komt volgend jaar ook gewoon naar de PlayStation 4 😉 "

    Volgend jaar al? o.o Laten ze regelmatig informatie erover vrij of is er gewoon al een releasedate?

  4.   
    Daniel Z's avatar

    Er is ‘medio 2015’ gezegd, maar meer weten we ook niet.