Report: Op bezoek bij Warner Bros. voor Godzilla en Edge of Tomorrow

Morgen verschijnt er een gloednieuwe trailer van Edge of Tomorrow, zo leerden we eerder vandaag dankzij een teaser trailer welke door Warner Bros. werd vrijgegeven. Maar wij hebben al veel meer van de film mogen zien, evenals van Godzilla. Lees hieronder het verslag van ons bezoek aan het hoofdkantoor van Warner Bros. en wat we daar te zien kregen.

LET OP! Het volgende artikel kan spoilers bevatten!

De dag begon omstreeks half één op het kantoor van Warner Bros. waar we plaats mochten nemen in hun filmzaal. Nog niet heel erg bijzonder aangezien we er vaker geweest zijn maar toen kregen we de nieuwe beelden te zien van Godzilla. De eerste scènes die we te zien kregen speelden zich duidelijk aan het begin van de film af. Joe Brody (Bryan Cranston) onderzoekt enkele trillingen rondom zijn huis, waar hij meer achter zoekt dan de gemiddelde burger.

Helaas kan Joe niets bijzonders vinden en moet hij zich erbij neerleggen dat de trillingen toch echt te maken hadden met natuurlijkrampen in de omgeving. De kerncentrale waar hij verantwoordelijk voor is wordt zwaar getroffen en zijn vrouw Sandra komt om. De tijd verstrijkt en 15 jaar later doet hij een verschrikkelijke ontdekking wanneer hij terugkeert naar het rampgebied. Er blijken geen gevaarlijke stralingen te zijn waarover altijd gesproken werd en het gebied is gewoon bewoonbaar.

Dan hoort hij plotseling een helikopter overvliegen en vlak in de buurt landen… Wat moet een helikopter in een zogenaamd onbewoonbaar gebied…?

Na pakweg twintig minuten aan scènes uit Godzilla hadden we een korte pauze terwijl de beelden van Edge of Tomorrow voor ons werden klaargezet. Na een hartverwarmende boodschap van niemand minder dan Tom Cruise zelf kregen we een stuk duidelijker beeld van de film. Soldaat Bill Cage lijkt behoorlijk de weg kwijt wanneer hij weer ontwaakt, vlak nadat hij kwam te overlijden. Hij ontwaakt namelijk op precies dezelfde plaats als de dag ervoor, of was het de dag erna?

Wanneer hij keer op keer sterft en op dezelfde plek wakker wordt besluit hij in actie te komen en de cirkel van herhaling te onderbreken. Cage gaat op onderzoek en vindt zijn antwoorden bij Rita Vrataski (Emily Blunt). Zij heeft vroeger hetzelfde meegemaakt en samen vechten ze in een oorlog tegen de aliens die inmiddels Frankrijk en Duitsland hebben veroverd. Dankzij de unieke loop in het verhaal lijkt het steeds alsof er verschillende verhaallijnen ontstaan, maar toch is het steeds dezelfde.

Vorige week verscheen er nog een nieuwe trailer van Godzilla en morgen staan ook hier de nieuwe beelden van Edge of Tomorrow voor jullie klaar. Wat denken jullie wordt mei een succesvolle maand voor Warner Bros. met deze twee titels?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren