Gamersnet.nl

Noorse tiener in coma na Call of Duty LAN Party

Voor veel dingen geldt dat je ze met mate moet consumeren, iets waar ook de veertienjarige Noorse tiener Henrik Eide Dahl inmiddels achter is gekomen. De jongen nam op school deel aan een Call of Duty LAN Party die zestien uur lang duurde. Aan het einde van de LAN Party raakte de jongen echter buiten bewustzijn en kreeg hij een nierfalen. De jongen werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij enkele dagen lang in een coma lag.

De reden hiervoor was waarschijnlijk dat de veertienjarige maar liefst acht blikjes met energy drink naar binnen had gewerkt, waardoor hij in totaal vier liter energy drink met cafeïne had geconsumeerd. Gezien de artsen verder geen andere oorzaak konden vinden, denken ze dat de grote hoeveelheid energy drink in ieder geval iets te maken heeft gehad met het nierfalen. Naast cafeïne zitten er namelijk ook nog een heel aantal andere stofjes in energy drink en het kan dus goed zijn dat een van deze stofjes, of een combinatie van deze stofjes, het nierfalen hebben veroorzaakt.

Overigens zijn de nieren van de jongen niet de enige delen van het lichaam van de jongen die het flink te verduren hebben gehad. Ook zijn longen, nieren, hart en bloedvaten, en zijn zenuwstelsel hebben een flinke opdonder gehad. Na dertien dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen is de jongen inmiddels weer thuis, maar hij moet nog wel medicijnen nemen vanwege een verhoogde bloeddruk. Tot nu toe heeft er zich nog geen politicus gemeld die vanwege dit incident games wil verbannen of aan perken wil leggen.