Knutselaar maakt PlayStation 4-controller voor mensen met één hand

Sommige mensen moeten helaas één hand missen. Dat is niet alleen in het dagelijks leven heel erg onhandig – zelfs bij de simpelste acties heb je vaak al beide handen nodig – maar ook de nachtmerrie van elke gamer. Het is immers onmogelijk om zo’n lompe PlayStation- of Xbox-controller te besturen met slechts één hand! Gelukkig heeft een technische knutselaar daar een handige oplossing voor bedacht.

De beste man schroefde zijn DualShock 4-controller open en slaagde erin om de linker analoge stick te verplaatsen naar de rechterkant van de controller. Hier plakte hij vervolgens enkele belangrijke knoppen naast. Na deze metamorfose was het mogelijk om de PlayStation 4-controller volledig te bedienen met één hand. Toegegeven: het vereist wat oefening aangezien je nooit beide pookjes tegelijkertijd zal kunnen besturen, maar mensen met één hand kunnen nu wel eindelijk genieten van toptitels als Killzone: Shadow Fall en inFAMOUS: Second Son. Bekijk het indrukwekkende bouwproces en eindresultaat in onderstaande video!

 1.   
  Eichmann's avatar

  Best wel een held.

 2.   
  Hillianii's avatar

  Zeker weten een held!

  We moeten meer van dit soort mensen hebben, kijk dit vind ik nou zo mooi hé!

 3.   
  Free Roamer's avatar

  Super, wordt die dan ook verkocht?

 4.   
  3333/3333's avatar

  Heb ten tijden van de ps2 wel ooit speciale controllers die je met 1 hand kunt bedienen bij de Mediamarkt zien liggen. Vraag me af waarom hier inderdaad verder niks mee gedaan is.

 5.   
  Leukste's avatar

  Geweldig! Wat een respect voor deze man.

 6.   
  nivlem's avatar

  Wat een held. Respect voor deze mensen. Jammer dat er veel werk in zit wat de prijs duurder maakt mocht het te koop zijn. Ik vind dat de maker van de consoles wel rekening ermee mogen houden met gamers met een beperking.

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Geweldig initiatief, zou inderdaad goed zijn als hier meer mee gebeurt.

 8.   
  PaNNa's avatar

  Best wel mooi ::)

 9.   
  Leon 2.0's avatar

  E Rommel schreef, "Heb ten tijden van de ps2 wel ooit speciale controllers die je met 1 hand kunt bedienen bij de Mediamarkt zien liggen. Vraag me af waarom hier inderdaad verder niks mee gedaan is. "

  Tja, de markt voor die speciale controllers zal wel niet bijster groot zijn. Lijkt me dan ook aannemelijk dat de speciale controllers niet winstgevend waren en daarom niet voor de PS3/4 ontwikkeld zijn.