Sucker Punch: pre-load-optie komt in april naar PlayStation 4

inFAMOUS: Second Son is vanaf vandaag te downloaden in de PlayStation Store. Gamers konden ervoor kiezen dit spel digitaal te pre-orderen, maar helaas ontbrak de mogelijkheid om de titel te pre-loaden. Dit betekent dat gamers inFAMOUS pas vanaf 9 uur vanochtend (middernacht in Amerika) konden downloaden. Gezien het hier gaat om een game van 24GB kun je je voorstellen dat dit downloadproces wel even duurt en vervolgens moet het spel natuurlijk ook nog geïnstalleerd worden. Kortom: voordat pre-orderaars eindelijk daadwerkelijk de straten van Seattle konden verkennen, waren ze wel even verder.

Volgens inFAMOUS-ontwikkelaar Sucker Punch is dit vervelende probleem gelukkig vanaf volgende maand verleden tijd. Via Twitter vertelde het bedrijf:

No preload on PS4 until April and for North America, the PS Store will update at midnight PST… so 3am EST.
Helaas is het nog niet zeker of ook Europese gamers ook vanaf april van deze functie kunnen genieten:
Not sure about SCEE but yes on SCEA.
Zou jij games vaker digitaal kopen als je ze kon pre-loaden? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  djonnieboy97's avatar

  Nee want dan kan je de game niet ergens anders mee naar toe nemen

 2.   
  ShadyXL's avatar

  Nope. Enige reden waarom ik een digitale game zou kopen is als de prijs echt stukken lager is dan een fysieke doosje (50% goedkoper of meer(minder?) lijkt mij wel aantrekkelijk).

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Is leuk voor de mensen die het in de store kopen.
  Zelf heb liever een doosje.

 4.   
  Goldcobra's avatar

  Als de games zo duur blijven als ze nu zijn: Nee, dan koop ik ze liever gewoon in de winkel

 5.   
  fdennis's avatar

  Haha ik wilde deze game eigenlijk via de store halen. Maar als ik vanaf 9uur de game kon downloaden en vervolgens 24gb moest inladen. Dan wist ik zeker dat ik de game echt veel later zou spelen als dat ik het nu heb ontvangen via de post. Terwijl de prijs gelijk is.

 6.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik zal nooit games pre-loaden. Ik koop altijd games als retail, want dan heb ik een disc en een hoesje die ik in me game collectie kan neerzetten. Zowel de Xbox One als de PS4 hebben 500 GB en als elke game zo’n 20 GB in beslag neemt, dan ben je na 25 keer pre-loaden klaar met je console.