Aankomende firmware-update PlayStation 4 voegt o.a. videobewerker toe

Afgelopen dinsdag konden we al een nieuwe firmware-update voor de PlayStation 4 verwelkomen, maar die introduceerde helaas weinig nieuws. Gelukkig werkt Sony momenteel keihard aan een update die stukken interessanter is.

Volgens Sony kunnen we binnen enkele weken een firmware-update verwachten die een uitgebreide videobewerker toevoegt, zodat je jouw gedeelde video’s eenvoudig kunt aanpassen voordat je ze deelt. Ook zal het eindelijk mogelijk worden om je gemaakte video’s te exporteren naar een USB-stick, zodat je ze vervolgens op je computer kunt bewerken. Ook zal de update het mogelijk maken om HDCP uit te zetten wanneer je gameplay opneemt via HDMI. Scott McCarthy van Sony vertelt:

We recognize that some gamers want to record and share longer clips of their gameplay sessions, and we’re excited to deliver this option with PS4. There’s a lot more coming in this update as well, so stay tuned for more – there will be plenty in the update to excite everyone.
Latere updates zullen spelers toestaan om hun Twitch streams te archiveren. Ook belooft Sony ons dat de resolutie van Twitch-uitzendingen binnen niet afzienbare tijd zal worden opgeschroefd naar 720p.

We verwachten spoedig een releasedatum voor deze features, dus houd GamersNET de komende tijd goed in de gaten.

 1.   
  Overload14's avatar

  Leuk om te horen. Hier was ik eigenlijk ergens ook wel op aan het wachten. En het zou mss ook handig zijn als je die video’s dan direct via youtube kunt uploaden fzo.

 2.   
  Daniel Z's avatar

  Damn, dat wordt een goede update. Sony kreeg nogal kritieken over zich heen dat streamen via Twitch een veel te lage resolutie toonde. Dit is dus goed nieuws en ook het nabewerken van video’s, ook via USB op je pc, maakt het echt veel aantrekkelijker deze features vaker te gaan gebruiken.

 3.   
  Leukste's avatar

  Een grote plus van deze update vind ik ook dat de HDCP vergrendeling uitgezet kan worden. Dit was al op bepaalde manier te omzeilen. Maar rechtstreeks maakt het zoveel eenvoudiger.

 4.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Adobe Premiere Pro op PS4 haha. 😀