Xbox One kan het twaalf jaar volhouden, aldus Rare

De Xbox One zou zomaar een lang leven beschoren kunnen zijn. Danny Isaac, studio development director bij ontwikkelaar Rare, laat weten dat de de nieuwste console van Microsoft het zelfs tot 2025 zou kunnen volhouden.

Isaac spreekt zich uit tijdens een persconferentie omtrent Kinect Sports Rivals, waar Rare verantwoordelijk voor is. De game zou oorspronkelijk simultaan met de Xbox One gelanceerd worden, maar dit is niet gelukt:

As we went through E3 and gamescom and looked at the timelines, we just weren’t comfortable that we were going to give the experience to the consumers that we wanted for ourselves and that the franchise was known for. We made the decision to move out of the window, which is always tough, there’s very few opportunities to be there day one, and thereโ€™s going to be even fewer going forward. This console may last 12 years, if not longer, but we got Preseason out, which was good, and it just gave us a little bit more time for the product to stay and cook a little bit more, because really the issue wasn’t so much about depth of content. It was, as you see, everyone moves slightly differently, everyoneโ€™s homes are set up differently, everyone engages in different ways, and we just werenโ€™t confident that weโ€™d been through enough of that to make sure it was stellar in every situation.
Na dit lange verhaal komt het neer op het gegeven dat Kinect Sports Rivals op 11 april in Europa verschijnt. De grote vraag blijft natuurlijk wanneer de Xbox One in ons land arriveert. Het antwoord hierop moeten we jullie helaas nog steeds schuldig blijven.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Veel te lang op de hardware die erin zit om eerlijk te zijn…
  Daarnaast hoop ik dat rare weer een keer een leuke game uitbrengt al een tijd niets meer gebeurd ๐Ÿ™

 2.   
  Leon's avatar

  Ontwikkelaars hebben nu al moeite om Xbox One-games op 1080p met 60fps te laten draaien… Hoe moet het apparaat het dan 12 jaar volhouden?

  Een nieuwe console na vijf jaar (voor zowel Xbox One als PS4) lijkt mij prima.

 3.   
  3333/3333's avatar

  De huidige generatie consoles houdt het geen 10 jaar vol, de hardware is nu al erg matig. Over 10 jaar is 4k (of tegen die tijd zelfs 8k) de standaard. En beide consoles hebben nu al problemen met true 1080p en een goede framerate.

 4.   
  lassieman's avatar

  Is niet te hopen, zoals gezegd kunnen ze nu al amper 1080p op 60fps afspelen. Laat staan straks 4k of nog hoger.

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk dat wel 12 jaar kan volhouden de xbox one, al verwacht ik in 2020 wel de nieuwe xbox en dat de xbox one dan nog als budgetconsole word verkocht.
  En ik denk dat de ps4 en xbox one straks wel 1080p alles gaan afspelen puur door optimalisatie van de software en nu word ook nog voor ps3 en xbox 360 ontwikkeld en straks niet meer.
  Kijk wat de xbox 360 en ps3 in begin konden en wat ze eind 2013 kan afspelen is wereld van verschil.

 6.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Alles kan…maar willen game-developers over 10 jaar ook nog steeds “oudere” games optimaliseren en de server bijhouden etc.? Of willen die dan meer next gen games gaan focussen. Of zal de online functie nog veel langer door kunnen gaan door dat cloud-computing ook steeds meer groeit en dus makkelijk aan kan? ๐Ÿ˜•

 7.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Lol

  5 jaar max en dan is het al lang gezien de hardware.
  Als ik eerlijk ben zou het mij niet verassen als dit de laatse xbox is.

 8.   
  ShadyXL's avatar

  Ik hoop dat het niet waar is. Ik wil liever dat ze over 5-6 jaar een nieuwe console op de markt brengen en tegelijkertijd nog de current next-gen consoles een jaartje of 3-4 ondersteunen met games. Lijkt me veel slimmer dan dat ze pas over 10 jaar ofzo een nieuwe console op de markt brengen. Als ze dat wel doen kunnen we de achterstand van games weer danken aan consoles.

 9.   
  john mor's avatar

  12 jaar? Dit noem ik nu eens gezwets van de bovenste plank. Tuurlijk, mijn ps1 speelt ook nog als men dat bedoeld…

 10.   
  Valent!jn's avatar

  Gezien de Xbox 360 in z’n negende jaar zit, lijkt me dit nogal hoogdravend ja. Al red je zo’n getal gemakkelijk als je maar de release blijft uitstellen. ๐Ÿ˜‰

 11.   
  JorikGamerNL's avatar

  12 jaar pfffff microsoft is echt dom bezig. nu gaan mensen zeker geen xbone meer kopen, ze falen hard

 12.   
  Goldcobra's avatar

  De console zelf houd het waarschijnlijk wel vol ja (mijn SNES werkt ook nog) maar ik mag hopen dat ze niet twaalf jaar wachten met een nieuwe console. Hij is nu al zo’n beetje achterhaald

 13.   
  Petor's avatar

  Ja jongens, maar houdt Rare het nog 12 jaar vol met het maken van Avatar-kleding i.p.v. de vette games van vroeger….

 14.   
  H4RDSTYLE's avatar

  JorikGamerNL schreef, "12 jaar pfffff microsoft is echt dom bezig. nu gaan mensen zeker geen xbone meer kopen, ze falen hard"

  Gezien jouw post hier en in andere topics heb jij het niet zo met MS he…
  Enigste wat hier “faalt” ben jij.

  Wat een domme posts zeg.

 15.   
  JorikGamerNL's avatar

  ga lekker hardstyl luisteren imbiciel, met de domme muziek. je bent gewoon xboxfanboy je kan niet tege de feiten van de playstation 4, sony. microsoft faalt dat is mening maar dat vind ik een feit. jij moet zeker huilen nu haha zielig aaahh ๐Ÿ˜†

 16.   
  H4RDSTYLE's avatar

  JorikGamerNL schreef, "ga lekker hardstyl luisteren imbiciel, met de domme muziek. je bent gewoon xboxfanboy je kan niet tege de feiten van de playstation 4, sony. microsoft faalt dat is mening maar dat vind ik een feit. jij moet zeker huilen nu haha zielig aaahh ๐Ÿ˜† "

  Hahaha ja, duidelijk ๐Ÿ™„

  Echt, ga toch ergens anders trollen. Je voegt absoluut niets toe aan deze topics..
  En nee, ik ben geen fanboy. Als ik moest kiezen dan zou het de PS4 worden…

  Volgens mij moet jij eens nodig de betekenis van het woord feit opzoeken. Maar ach als klein kind is het wel normaal om zulke kinderachtige post zoals die van jou te maken denk ik maar.

 17.   
  Leukste's avatar

  Aan de ene kant is het een groot pluspunt dat de Xbox One het zo lang zou kunnen volhouden. Je koopt een degelijk product wat het ook lang gaat volhouden. Aan de andere kant is het ook weer een minpunt als er daardoor gestuurd wordt op het lang gebruiken van deze console voordat er een opvolger nodig zal zijn in technische levensduur. Nu ik zie dat de omloop snelheid van een console steeds korter wordt voordat de opvolger er is is het misschien inderdaad overdaad om een console zo uit te rusten dat deze twaalf jaar mee gaat.

 18.   
  noah81's avatar

  H4RDSTYLE schreef, "

  ”JorikGamerNL” schreef, "ga lekker hardstyl luisteren imbiciel, met de domme muziek. je bent gewoon xboxfanboy je kan niet tege de feiten van de playstation 4, sony. microsoft faalt dat is mening maar dat vind ik een feit. jij moet zeker huilen nu haha zielig aaahh ๐Ÿ˜† "

  Hahaha ja, duidelijk ๐Ÿ™„
  Echt, ga toch ergens anders trollen. Je voegt absoluut niets toe aan deze topics..
  En nee, ik ben geen fanboy. Als ik moest kiezen dan zou het de PS4 worden…
  Volgens mij moet jij eens nodig de betekenis van het woord feit opzoeken. Maar ach als klein kind is het wel normaal om zulke kinderachtige post zoals die van jou te maken denk ik maar."

  Dikke vette plus voor hardstyle!
  Jorik….zoek een nuttige hobbie ofzo
  Als ik moest kiezen zou ik wel voor xbox kiezen ๐Ÿ™‚
  Maar goed, 12 jaar lijkt me wel erg lang. 7/8 jaar is wel genoeg.
  De 360 speel ik al amper meer, heb ook nog de 1e xbox, daar speel ik al helemaal niet meer op.
  Op de supernes trouwrns nog wel, streetfighter :))